FAQ


Sitet opdateres ikke længere med nyheder.
Læs dem i stedet på Motorsporten.dk

Ældre Dato Nyere    Indeks

 
24.10.1997
 Hvorfor bruges der ikke 2-takters motorer
 
8.9.1997
 Hvad fyldes dækkene med. Er det alm. luft eller noget specielt
 
2.7.1997
 Hvordan er reglerne for pit-stop når The Safety Car er på banen
 Hvem har vundet flest formel-1 løb gennem tiderne
Dette er Formel-1.dks spørgehjørne. FAQ står for Frequently Asked Questions som betyder at du på disse sider vil finde alle de spørgmål som oftest stilles til formel 1. Hvis du har et spørgsmål som ikke er besvaret så skriv til faq@formel-1.dk. Hvis du har spørgmål til reglerne i formel 1, så kan du finde de vigtigste regler gennemgået i vores Regler sektion.
 

Hop til top24.10.1997

Hvorfor bruges der ikke 2-takters motorer

Selvom 2-takters motorer er meget udbredt i motorcykelløb, er det kun 4-takters motorer som er tilladt i Formel 1. Desuden kræver reglerne følgende af motorerne:
 

Hop til top8.9.1997

Hvad fyldes dækkene med. Er det alm. luft eller noget specielt

F1 dæk fyldes med nitrogen. Det udvider sig ikke så meget med temperaturen som alm.luft gør. Alligevel består atmosfærisk luft af 80% Nitrogen. Hvis man slår det op i DATABOGEN ser man at densiteten for for nitrogen (N2) er 1,17g/L og at atm luft. har densiteten 1.29g/L. Hvis man slår nogle andre ting op kan man beregne molekyltætheden for de 2 luftarter. For H2 får man: 0,04176 mol/L. atm: 0,0445mol/L En mol er: 602*1021 molekyler. Konklusionen er at man bedre kan styre hvad der proppes i dækkene når man fylder op med en ensartet luftart.
 

Hop til top2.7.1997

Hvordan er reglerne for pit-stop når The Safety Car er på banen

Når SC kører ud bliver der viftet med gule flag over hele banen mens der vises et stort "SC"-skilt. Overhaling er forbudt sålænge disse flag er fremme. Medmindre der er sket uheld, vil pitten være åben og alle må køre i pit. Man må køre ud af pitten igen sålænge det grønne lys er tændt for enden af "pit-lane". Det grønne lys vil skifte til rødt når feltet passerer pit-udgangen. Hvis en kører er på vej ud af pitten og det røde lys tændes, skal han vente på at feltet er kommet forbi før han kan køre ud. SC kører rundt indtil faren er drevet over og kører tidligst i pit når lederen af løbet har hentet SC. Alle vogne mellem lederen og SC vil få lov til at passere SC. I SC sidder en racerkyndig kører og en official som kan skelne vognene fra hinanden. Det er den sidstes job at lade vognene komme forbi SC.

Hvem har vundet flest formel-1 løb gennem tiderne

På nuværende tidspunkt forholder det sig således: Alain Prost fører med 51 sejre i sin karriere. På 2. pladsen ligger Ayrton Senna med 41 sejre. 3: Nigel Mansell. 4: Jackie Stewart. 5: Jim Clark, Niki Lauda, Michael Schumacher.
 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk