Marc Gene

Kører infoTeamsGrand Prix 
 
 
NationalitetSpansk
FamilieSingle
HobbyLæse, dykke og gå i biffen
SportRidning, svømning, moutainbike og tennis
Højde173
Vægt71.5
wwwhttp://www.marcgene.com Eksternt link
Fødselsdato29.03.1974 
Baggrund
(nov. 2000)

Gene har underskrevet en aftale som testkører for BMW-Williams i 2001, efter at meget tyder på at Minardi-teamet ikke overlever i Formel 1.

(juli 2000)

Han er i grunden ikke en typisk racerkører. Han foretrækker at spille skak, frem for PlayStation. Han læser meget og abonnerer på adskillige magasiner om forretning og økonomi på både engelsk og fransk. Man kunne tro at Marc Gené ikke ville passe ind i Formel 1 med det skudsmål. Men motorsport er en del af Gené – og så har han vist sig at have sin berettigelse i Formel 1-feltet.

Gené er født i Sabadell, Catalonien som den yngste af tre brødre i en familie med en lang tradition for motorsport. Han startede med go-kart som trettenårig og allerede året efter var han både catalonsk og spansk mester. Som attenårig tog han til England for at konkurrere i det engelske F3 hvor han blev den bedste af rookie’erne, samtidig med han uddannede sig til
økonom på University of Buckingham, selv om det egentlig var drømmen at blive advokat. Her fortsatte han i 1995, hvor han fik Avon-prisen, som uddeles til sæsonens 3 hurtigste kørere, hvor han placerede sig på en 2. plads. I 1997 kørte han en ubemærket sæson i det internationale F3000 mesterskab og i 1998 Open Fortuna Nissan, hvor han vandt med 6 sejre.

I 1999 fik han så chancen til at kører Formel 1, med støtte fra det spanske teleselskab, Telefonica. Deres økonomiske indsprøjtning var nødvendigt for Minardi, men set over hele sæsonen var det en succes at få spanieren ind i Formel 1. Han fik et yderst vigtigt point på Nürburgring som sikrede Minardi yderligere midler til 2000-sæsonen. Med en stærkere racer vil Gené helt sikkert være en kører der vil klare sig godt – og selvom han er en betalende kører, så fortjener han et bedre sæde. Så er det jo også rart at have Telefonica bag sig – de kan åbne nogle døre der ellers ville være lukket.

(CBA/BB)
Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk