Artikler

Indeks 

Parc fermé - Monaco

 
Af Benjamin Bredahl.
 
Hvilket kedeligt løb - gab, gab og atter gab. Efter 22 minutters race i Monte Carlo var der ikke mere at se - eller rettere: nogen grund til at holde sig foran fjernsynet. Da Mika Hakkinen - næsten som forventet fristes man til at skrive. - parkerede sin McLaren racer i pitten, var løbet ovre. Fem kvarter med Michael Schumacher i front - så ville der være mere action i et kulturprogram på DR2 end i Formel 1-løbet!

Mavesurt? Nej - men det var immervæk et kedeligt løb ud over alle dimensioner! En stor cadeau til Michael Schumacher - jo, han viste at han med rette er den tredje konge af Monaco ved at vinde for femte år i fyrstendømmet. Men at kalde det for et spændende løb - på ingen måder! Hele spændingen forsvandt i starten - David Coulthard staller og kommer ikke med i starten. Hvad skal det så hjælpe at man har kæmpet sig til pole, hvis man ikke en gang kan finde ud af at starte sin racer og trille en omgang rundt på banen? Så havde Michael Schumacher alle odds på sin side - tyskeren trækker ind på midten og så er det ligesom afgjort. Hakkinen må holde sig bagved. Men han hænger da på - og spændingen kan derfor være der. I 22 minutter! Med Schumacher i front foran Barrichello - så var der ikke mere at køre om. En duel mellem Bernoldi og Coulthard kunne så 'underholde', men der skulle findes ekstra tændstikker frem for at holde en vågen til fem kvarter med solokørsel i front. Så hellere en tur ud i det gode vejr.


Efter sin femte sejr i fyrstendømmet kan Schumacher med rette kåres til den tredje konge af Monaco - de to første var Graham Hill og Ayrton Senna

Ret beset kan hele løbet i Monaco koges ned til 71 ord: 'David Coulthard staller på opvarmningsrunden, og Michael Schumacher får herefter frit løb til sejren. Mika Hakkinen pressede ellers på, men måtte udgå med underligt problem! Derefter kørte Ferrari en dobbeltsejr hjem uden de store problemer, mens Coulthard kæmpede sig igennem på en femteplads. Lidt overraskende sikrede Jaguar sig deres første podieplads ved Eddie Irvine, og Jean Alesi blev belønnet med et point for en heroisk indsats der gav en 6. plads.' Hvis du valgte at lave noget andet, så er denne beskrivelse mere end nok. Spar dig at se det hele igen på video - lej en B-film i stedet!

Okay - der skal findes noget i løbet at skrive om. Det vil næsten være en kliche at kaste sig over McLarens præstation. Dog vil jeg holde på at Mika Hakkinen i det kommende canadiske grand prix staller sin motor - McLaren skal da holde stilen! At Hakkinen ikke er blevet mere frustreret - det er godt klaret. Coulthard fik jo sine problemer med elektronikken, som der jo har været skrevet og debatteret så meget om at - også det - var total tidsspilde at kaste sig over. Men så var der jo noget at skrive om for at holde suppen i kog. Den skotske kører kæmpede sig tilbage i løbet og efter en lang duel med Enrique Bernoldi, som han på banen tabte men vandt i pitten, sikrede han sig to vigtige point. Men hvordan havde løbet ikke været hvis.

Jaguars gennembrud

Efter talrige kommentarer og PR-fanfarer sprang Jaguar endelig op på podiet. Med baggrund i sidste års løb kunne det ikke udelukkes at Jaguar ville have en god chance for at klare sig pænt i Monte Carlo. Efter en den seneste test kom teamet til fyrstendømmet med gode forhåbninger, og selvom ethvert team skal komme med den smøre forud for et grand prix, så havde de for en gangs skyld noget at have det i! Indrømmet: Irvine var ikke endt på podiet hvis ikke det havde været for diverse uheld hos McLaren og Williams, men 'to finish first, you first have to finish!' - det ordsprog er lige for alle kørere og teams. Irvine var igennem hele weekenden rigtig godt kørende. Fra de første træninger lå han pænt til, selvom han efter den anden træning lå uden for top-10. Lørdag ramte ireren formen - en 6. plads i den 3. frie træning blev forbedret i de følgende 45 minutter til en 5. plads. L

BB  

 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk