Artikler

Indeks 

Bold, buler og bølger i Belgien

 
Af Per Dons-Larsen.
 
I Belgien findes den berømte racerbane, Spa-Franchorchamps, og i denne den første weekend i september var der Formel 1, Formel 3000 og Porsche Pirelli Super Cup på programmet.

Programsammensætningen er der ikke noget usædvanligt i, sådan så det også ud ved sidste års Belgiske Grand Prix. Men i forhold til sidste års Grand Prix weekend, så var der i år masser af kulde og regn. Regnvejr hver dag, dog ikke hele tiden, men masser af små byger. Heldigvis holdt det da tørt søndag. Koldt var det også. Sidste år var temp. flere gange oppe og vende ved 28 - 30 grader. I år skulle man være heldig hvis man nåede 20 grader.

Forud var gået en ret hurtig overstået bustur, der blev kørt om natten så det gik ret hurtigt til Belgien. Godt og vel 800 km. er der fra den dansk-tyske grænse.
Det er ikke verdens bedste sted at sove i en bus, men entusiasmen opvejer rigeligt ulempen. Man er vel Formel 1 fan. Vel ankommet til banen blev morgenmaden indtaget ved bussen, og så gik det af sted til banen.
Det første der møder en når man kommer ind er de mange boder og stande fra de mest ihærdige teams. Til forskel fra sidste år var der i år et par teams mere til at udstille. Men stadig manglede der nogle. På en måde var Ferraris tilstedeværelse i udstillingsområdet dårlig. Man har i år slået sig sammen med Bridgestone. Man ser en Ferrari midt i det hele, og det er stort set hvad der er der. Til gengæld var McLaren og Mercedes standende flotte, lige så var Williams-BMW. Arrows havde lige som sidste år en meget flot stand. Og så er der selvfølgelig alle de mere eller mindre uofficielle boder. Hvad der ikke findes der af al mulig merchandise er ikke værd at nævne.


(Foto: Motorsporten.dk)

Men hvordan var oplevelserne om det primære - nemlig Formel 1?
Jo, lidt skuffende måske. Men det skyldtes vejret. Vejret skal have skyld for meget, også denne gang. Men det er måske en del af charmen ved netop det Belgiske Grand Prix. Placeringen i Ardennerbjergene gør det meget uforudsigeligt. Allerede fredag fik man flere eksempler på det. McLaren og mest David Coulthard fansene hang noget med skuffen. Den alt for tidlige afkørsel gjorde at han ikke fik ret meget tid på banen. Og det skulle blive værre endnu.
Lørdag var vejret igen i mod os alle. Formiddagens frie træningssessioner blev udsat og kørerne fik kun 45 minutter på banen lørdag inden kvalifikationen. Årsagen var et lavt hængende skydække der forhindrede redningshelikopteren i at lette. Men endelig ved 11 tiden kunne kørerne komme ud på banen.

Pausen mellem træningen og kvalifikationen blev udnyttet til at se nærmere på udstillingsområdet. Nogle enkelte benyttede pausen til at gå banen rundt. En tur på 7 km, men det er faktisk ikke så dumt, når man har siddet ned i en bus 800 km. og også sidder på en tribuneplads.

Så kom kvalifikationen. Og hold da op det var en speciel oplevelse. Der gik jo uhyggelig lang tid inden kørerne kom på banen. Næsten en halv time. De respektive teams må være meget sikre på hvad de har med at gøre. Til deres forsvar kan måske sige at banen var ved at tørre på, og at man derfor ikke ville risikere for meget. Men kvalifikationen blev tæt. På tilskuerpladserne jublede snart den ene gruppe fans, snart den anden. Til sidst kunne man på storskærm følge hvordan der blev jublet i Prost pitgaragen da Frentzen flot kørte sig ind på fjerdepladsen.


(Foto: Motorsporten.dk)

Nu var kvalifikationen overstået. Men snart kom næste punkt på programmet. Formel 3000 hovedløbet skulle afgøres. En interessant iagttagelse blandt mange af de omkringsiddende tilskuere var at man måske skulle lave et reglement i Formel 1, så man ligesom i Formel 3000 har en mere jævnbyrdig

PDL  

 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk