Artikler

Indeks 

2002 - Sæson i sigte!

 
Af Martin Møller-Thomsen.
 
Om 2 måneder, den 3. marts, starter den 53. Formel 1 sæson, og for en gangs skyld er der på nuværende tidspunkt, stadig en række ubesvarede spørgsmål. Op gennem 90’erne har det ellers nærmest været reglen at detaljerne omkring den kommende sæson var klar allerede inden den sidste var afsluttet. Og går man endnu længere tilbage, startede sæsonen allerede i januar, hvorfor detaljerne som oftest var faldet på plads her sidst i december.

Men i år er det lidt anderledes, der er stadig en række ubesvarede spørgsmål. Størst er spørgsmålene hos det franske Prost team, hvor usikkerheden i høj grad går på om man i det hele taget stiller til start i Australien til marts. Dernæst kommer spørgsmålene så om hvem der skal køre bilerne, hvilke firmaer der skal sponsorere og hvilken motor der skal sørge for fremdriften i bilerne. Også Minardi og Arrows har ledige pladser.

Hos resten af holdene er det mere ”business as usual”, detaljer omkring kørere og motorer er faldet på plads. Det største drama der har været i kulisserne, har været omkring numrene, hvor FIA først gik tilbage til en gammeldags fordeling (alle beholder deres nummer, undtagen VM vinderen, der bytter numre med nr. 1 og 2), for så at gå tilbage til det moderne system (numrene bliver fordelt udfra placeringen i konstruktørernes VM).

Hos Ferrari beholder man de to kørere Michael Schumacher og Rubens Barrichello. Og motoren bliver naturligvis leveret af dem selv. Her er ikke lagt op til de store forandringer, udfordringen er at bibeholde det forspring man havde i 2001.

McLaren hører så til blandt dem der skal forsøge at slå Ferrari. Mercedes har lavet en ny motor, og hvis den får for mange børnesygdomme får McLaren det svært i 2002. David Coulthard er nu førstemand i teamet, og skal for alvor træde i karakter hvis han skal fremstå som truslen til Schumacher. Kimi Raikkonen afløser Mika Häkkinen, og skal først og fremmest undgå at havne som Jenson Button – sidste års gode historie. For Raikkonen gælder det om at etablere sig, hvilket kan være svært når man sidder i – på papiret – den næstbedste bil. Sidste år var han en spændende ny kører, men der skal ikke meget til at han bliver udpeget som et flop. Andre kørere har før fået deres karriere ødelagt af at komme til et topteam for tidligt.

Williams er det andet team, som man kan forvente, vil tage kampen op med Ferrari. Sidste år vandt BMW motoren fire sejre og viste sig ofte at være den stærkeste, men den manglede stadig lidt i holdbarhed. Ralf Schumacher og Juan Pablo Montoya fortsætter som teamets kørere, og det kan vise sig at være en farlig blanding. De to er ikke verden bedste venner, og har tidligere haft deres skærmydsler på banen. Det kan ende med et sammenstød mellem de to på et tidspunkt. Forhåbentlig bliver det kun til verbale sammenstød! Men der vil være hård kamp om teamets gunst, og det er sandsynligt at kun den ene af de to er at finde i en Williams i 2003. Ralf Schumacher skal helst fortsat have fordelen frem for Montoya, der på sin side skal bevise at han er den næste store kører i Formel 1 historien.

Sauber var sidste sæsons overraskelse, og det bliver spændende at se om de kan holde forspringet til de nærmeste konkurrenter, eller om kampen i midterfeltet i år bliver størrer end sidste år. Heidfeld fortsætter, nu sammen med Felippe Massa. Sauber har tidligere vist at de er gode til at udvikle talenter, og det skal blive spændende at følge Massa.
Heidfelds talent er der ikke mange der stiller spørgsmålstegn ved, han havde en god sæson sidste år, men blev i omtale overskygget en del af den nyankomne Raikkonen. I år skal han helst vise fremskridt og være den dominerende faktor i teamet, hvis han skal gøre sig håb om at komme videre.

Jordan havde en fantastisk sæson i 1999 og har siden forgæves ledt efter de samme resultater. Sato er hentet ind for at glæde Honda, der kvitterede med at forlænge aftalen med BAR! Fisichella er tilbage e

MMT  

 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk