Artikler

Indeks 

Optakt til Frankrigs Grand Prix ´98

 
Af Benjamin Bredahl.
 
Magny-Cours er en af de nyeste baner i Formel 1-kalenderen. Siden 1991 har det franske G.P. været afholdt på banen der ligger i nærheden af Nevers. Der er delte meninger om banen. Den indeholder nemlig mange forskellige slags sving, men generelt er der ikke mange overhalingsmuligheder, før de langsomme sving. Banen har givet mange succeser for Renault-motorerne.

Michael Schumacher har været stærkt kørende på Magny-Cours. I 1994 stormede han fra de to briter hos Williams, Damon Hill og Nigel Mansell og igen i 1995 fik de andre kørere kun hans baghjul at se. Sejrsstimen blev dog stoppet i 1996. På trods af pole position blev det ikke til point. Michael Schumacher havde karrierens hurtigste exit - motoreren holdt ikke til opvarmningsomgangen! Derfor havde Damon Hill nemt ved at tage sejren foran holdkammeraten, Villeneuve. Løbet i 1996 var endvidere en stor triumf for Renault - pladserne fra 1 til 4 gik til Renault. Sidste år så vi tre tyskere på de tre første pladser efter kvalifikationen - og Michael Schumacher vandt overbevisende, i et løb der blev lidt spændende til sidst da det pludselig begyndte at regne.

Hvem vinder så på søndag? Ja, der er jo gået tre uger siden det sidste G.P. i Canada - men McLaren må nok være favoritter. Igen skal man bestemt ikke udelukke Michael Schumacher - han har været virkelig godt kørende på Magny-Cours i tidligere løb, så hvis der ikke er problemer med Ferrarien bør Schumacher også være en af storfavoritterne. Men der er også andre teams som måske kan overraske. Sauber-Petronas har været langt fremme i testkørsler på banen, og det bliver spændende at se om de måske kan hente nogle point. Benetton bør heller ikke overses. Teamet kommer stadig nærmere Ferrari og McLaren, og med en Fisichella i topform kan han måske igen finde vej til podiet. Det som mange danskere selvfølgelig vil lægge særligt mærke til er hvordan Jan Magnussens afløser klarer sig. Hvis han skal arbejde under de samme dårlige forudsætninger som Jan har arbejdet under, kan det godt blive en svær opgave for hollænderen.

Der er ingen tvivl om at det franske G.P. har stor betydning for resten af VM. Hvis Hakkinen vinder og der ikke er point til hans nærmeste forfølgere i VM-tabellen, så er finnen efterhånden ved at have taget et stort skridt frem mod den første finske VM-titel siden Keke Rosberg vandt i 1982.

BB  

 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk