Artikler

Indeks 

Tanker fra kedsomhedens dyb

 
Af Martin Møller-Thomsen.
 
Ovenpå det søvndyssende løb i San Marino, skal jeg gerne indrømme, at jeg var en anelse nervøs inden Det Spanske Grand Prix. Banen i Barcelona har nu lagt asfalt til et F1 en gang om året siden 1991, og indtil videre er det lykkedes at undgå alt for spænende løb, men måske er den velegnet til skakløb?

Jo, jeg var bekymret søndag formiddag, men på den anden side, helt så ekstremt kedeligt, som San Marino kunne det vel ikke være? Hvad kan jeg sige - jeg tog fejl!
I en anmledelse, skal man se på et løbs højdepunkter, og dem var der meget få af. Coulthards overhaling står som et lysende eksempel - to biler i billedet på samme tid! Barrichellos alt for tidlige exit, var et andet af højdepunkterne, eller hvad man nu skal kalde det, i al fald en af de få situationer i løbet, som var en anelse interessant. Mekanikeren der så optimistisk troede at han kunne bremse en F1-racer med sin fod, var så absolut den der fik pulsen til at stige mest. Uheld er aldrig rare, uheld i pitten er slet ikke. Køreren sidder relativt godt beskyttet i sin bil, mens folk omkring er ekstremt sårbare, som man indenfor de sidste par år har set to gange for meget. Heldigvis skete der ikke det helt store med den stakkels slikkepindsholder, og for fremtiden skal han nok lade være med stoppe biler med fødderne.

Men ellers skete der ingenting.
Selvfølgelig for de skak interesserede, som Max Mosley, kan man jo sidde og nyde hvor sublimt Ferrari har lagt deres taktik op, hvor gennemført deres bil er. For den slags mennesker må Det Spanske Grand Prix have været en stor stor nydelse, et af de bedste løb. For de 99,9 % andre, var det bare to timers afslapning i sofaen.

I en reklame der har kørt i fjernsynet, sidder en mand og ser den spændende afslutning på et racerløb, på sit tv, med et tomt ølglas i hånden. Konen kommer og giver ham en ny øl, og man får at vide at blomster kan gøre meget. Så hvis man giver konen blomster, bliver F1 løbene spændende igen eller hvad??

Men karaktergivningen slipper vi jo ikke for. Desværre bliver overvejelserne ikke så lange, det ene flag er lidt for oplagt. Bedre held til os alle næste gang.

MMT  

 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk