Artikler

Indeks 

The Day that Racing Died

 
Af Martin Møller-Thomsen.
 
Klokken lidt i fire, dansk tid, blev den 52-årige motorsportsserie, kendt under navnet, Verdensmesterskabet i F1, slået ihjel af en international bande, bestående af Luca di Montezemolo, Jean Todt, Ross Brawn, Michael Schumacher og Rubens Barrichello.

Efter at have ført hele løbet, trykkede den brasilianske tøsedreng Barrichello, på bremsepedalen umiddelbart før målstregen, den den altædende tyske verdensmester kunne øge sit i forvejen kæmpe forspring i kampen om dette års mesterskab. På en dag, hvor Barrichello ellers havde haft fordelen over Schumacher, vist første gang, det er sket for tyskeren, skulle vi også se en af de største skandaler i F1 historien. At forestille sig at Schumacher stiltiende skulle acceptere at blive slået af en holdkammerat havde måske været for meget forlangt. I stedet for at erkende sit nederlag, skulle han sikre sig pointene og ellers demonstrere sin menneskelige forståelse med en hul gestus, da han overlod den sindssygt grimme pokal til den mørbankede "andenkører".

Indtil da havde løbet ellers været både underholdene og dramatisk, lidt for meget endda, hvis man tænker på Satos ubehagelige uheld. Men på trods af et par gode dueller og overhalinger, hvor blandt andet Jacques Villeneuve viste en aggressivitet som vi ikke har set længe, kommer det hele til at stå i skyggen af den skandaløse afslutnig på løbet.

Det er svært at udpege en enkelt skurk i forløbet. Sidste år så vi at Barrichello til sidst overlod andenpladsen til Schumacher, og efterfølgende blev belønnet med en kontraktforlængelse. Det problem havde han ikke i år, da han allerede tidligere på ugen skrev under på en kontrakt for 2003 og 2004. At han så alligevel giver efter for presset, og overlader sejren, det vigtigste for en racerkører, til en anden, ikke fordi han vil, men fordi han skal, gør ham klart til den store taber. Man kan ikke have meget respekt for en mand, der på den måde forærer en klokkeklar fortjent sejr væk.

Næh, skurkene er det samlede Ferrari team, der forhåbentlig nu mister alle deres fans, undertegnede siger i al fald farvel og melder sig ud af fanklubben nu. Der er ikke meget Enzo Ferrari ånd over det italienske team mere.

Hvis man ellers prøver at se gennem fingre med afslutningen, beviste løbet endnu engang, at Ferrari i dag er stort set urørlige, Williams racerne havde tydeligvis problemer med at følge med de røde italienere.

Det store spørgsmål er, om det nogensinde bliver spændende i år, eller om Schuamcher vinder resten af løbene, for Barrichello må jo tydeligvis ikke.

Det næste løb bliver kørt om 14 dage i Monaco, hvis man ellers føler trang til at blive røvrendt en gang til.

MMT  

 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk