Artikler

Indeks 

McLaren: Genopstandelsen

 
Af Martin Møller-Thomsen.
 
Efter en svag sæsonstart af McLaren, kom det engelske team i dag stærkt tilbage, på en bane hvor de manglende hestekræfter i Mercedes motoren ikke har den store betydning.

Allerede i tidskørslen kunne man se, at McLaren igen var konkurrencedygtig, og da Coulthard (eller launch-control programøren) lavede en perfekt start og kom forbi pole-manden Montoya, var løbet i realiteten afgjort.

I starten så det ellers ud som om, at Coulthard var en del langsommere end den gruppe af biler, der lå bag ham, og at han beholdt førstepladsen i kraft af de manglende overhalingsmuligheder. Men senere formåede skotten at trække fra de øvrige kørere og få opbygget et så stort forspring, at han ikke mistede førerpositionen under sit pitstop.

Mod slutningen af løbet fik Coulthard igen selskab, denne gang af en enlig Michael Schumacher, da Montoya var udgået med tekniske problemer og Ralf Schumacher aldrig rigtig lignede en trussel for de andre. Men selvom han Michael Schumacher i mange omgange lå inden for et sekund fra Coulthard, virkede det aldrig som om, han havde tænkt sig at angribe, blot demonstrere sin tilstedeværelse og så slå til, skulle Coulthard lave en fejl.

Længere nede i feltet sørgede specielt Massa for en del dramatik, i banens første sving. Først skubbede han Bernoldi af, efter at være blevet overhalet. Og senere lavede han så en solo ulykke samme sted. Rubens Barrichello formåede også at sætte sit præg på løbet, først med en påkørsel af Raikkonen, der måtte udgå. Efter at han havde været i pit for at få sin straf, måtte han igen i boksen for en ny straf, da han havde kørt for hurtig i pitten. Alligevel var Rubens lige ved at redde sig et point. Mod slutningen kæmpede han hårdt med Frentzen, men i Monaco, kan det være svært at overhale.

Button og Panis udgik begge, da de kørte sammen i første sving, mens Sato ikke behøvede at køre sammen med nogen for at udgå.

Men efter de 78 omgange var det David Coulthard, der kunne gå op ad trappen til Fyrsten og familie, og modtage en pokal som belønning for sin indsats, men Michael Schumacher fik udbygget sit forspring i den samlede stilling, og virkede tilfreds med sin anden plads. Lillebror Ralf, der aldrig virkede som en potentiel vinder i løbet, blev en distanceret nr. 3.

MMT  

 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk