Artikler

Indeks 

Jan's optakt til Silverstone

 
Det britiske Grand Prix er allerede startet, og de første frie træningssessioner er fuldført. Stemningen er spændt og alligevel afslappet. Tusindvis af motorsportsinteresserede vil finde vej til Silverstone i løbet af weekenden, men fredagen er som regel forbeholdt de virkelige entusiaster, der ikke vil gå glip af et øjeblik. I pitten arbejder teknikerne på bilerne med hvide hansker i en stemning der minder om den man oplever på en operationsstue på et hospital. Alle ved hvad de skal lave, ingen er i tvivl om hans eller hendes plads, og blandt kørerne hersker der en spændt forventning til denne weekends store begivenhed.
 
Formel-1.dk har på disse sider fornøjelsen at kunne præsentere Jan Magnussens gennemgang af banen, lidt om Silverstones historie, en kort gennemgang af de sidste fire løb på Silverstone, hans råd til hvad man skal holde øje med, og meget meget mere.
 

 

Hop til topSilverstone, et løb med traditioner

 
Silverstone er en af Formel 1's kendeste baner. Det var her at det først Grand Prix i VM-historien blev afholdt. På en varm sommerdag, 13. maj 1950, kørte datidens stjerner rundt på en gammel flyveplads, mens den britiske konge så på. Siden 1987 har Silverstone været fast inventar i Formel 1-kalenderen, efter at man forlod den legendariske Brand Hatch-bane, der tidligere lagde asfalt til adskillige britiske Grand Prix.
 
Banen forblev uændret frem til 1973, hvor der var et kæmpe sammenstød. I 1975 lagde den så igen asfalt til Formel 1 løb. Først i 1991 blev banens udseende dog ændret markant. Chikaner og flere langsomme sving blev anlagt. Igen i 1994 blev der lavet ændringer, og sidste år er der endnu en gang blevet udført lidt arbejde på banen, hvilket mange kørere er glade for, idet at banen nu er meget mere spændende og hurtigere.
 
Banen er "hjemmebane" for mange teams, idet mange af dem har deres hovedbase i England, af dem kan nævnes Stewart. Williams-holdet har domineret på banen siden 1991, lige med undtagelse af løbet i 1995. Jordan er det team der bor tættest på Silverstone - De bor på den anden side af gaden, når man går fra pressehuset.
 

Hop til topDe sidste fire års Grand Prixer

1994-løbet blev berømt for Michael Schumachers forseelse på opvarmningsomgangen. Her overhalede han manden på pole, Damon Hill - hvilket var imod reglementet. Schumacher blev præsenteret for det sorte flag - men overså det. Schumacher endte på andenpladsen, men blev diskvalificeret, og måtte sidde ude i to løb senere i sæsonen på grund af dette. Damon Hill vandt det britiske Grand Prix, hvilket hans far aldrig opnåede
HAL  

 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk