Artikler

Indeks 

Ford køber Cosworth Racing Engine

 
Af Arne Nielsen.
 
Ford offentlig gjorde i dag (mandag) at de har købt Corworth Racing Engine, af Audi koncernen Cosworth Racing Engine var indtil i dag en underafdeling af Cosworth Ltd. Rygterne om hvor hvidt Ford ville få muligheden for at købe Motorsports afdelingen i Cosworth. har stået på et stykke tid. Men der har til det sidste været tvivl om Audi ville benytte lejligheden til at gøre springet ind i Formel 1, efter Audi havde overtaget Cosworth Ltd som følge af en større fusion mellem VW og Rolls Royce.

Aftalen mellem Ford og Audi betyder at Cosworth Racing Engine i fremtiden vil være 100% eget af Ford og at afdelingen forsat vil have til huse i Northampton ikke langt fra Silverstone.

Fords har samarbejde med Cosworth Racing Engines siden 1967 hvor Lotus teamet modtog deres første Ford Cosworth DFV motor op til det Hollandske Grand Prix. Cosworths 8 cylenerde DFV motor blev den mest vindede Formel 1 motor i sportens historie og samarbejdet mellen Ford og Cosworth Racing Engine har hjembragt ikke mindre end 13 VM titler for kører og 10 for konstruktører, og det er blevet til 174 Grand Prix sejre og 138 Pole position's i løbet af de 30 år samarbejdet har været.

Martin Whitaker, Ford Motorsports Direktør siger: "Cosworth har spillet en enestående rolle og vi er derfor glade for udfaldet af forhandlingerne. (CS)

AN  

 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk