Artikler

Indeks 

Er Formel 1 for strømlinet?

 
Af Per Dons-Larsen.
 
Profilerne i Formel 1 forsvinder. Tidligere tiders markante personligheder er der ikke mange af tilbage. En af de få tilbageværende er Jacques Villeneuve.

Markante personligheder, kontroversielle som rebelske personligheder forsvinder fra Formel 1. Umiddelbart er der intet der tyder på at de mange nye kørere vil markere sig på samme måde udadtil som eksempelvis Jacques Villeneuve, Eddie Irvine, Jean Alesi og mange andre har gjort. Nu er det ikke kun de kontroversielle typer der forsvinder. Også store personligheder som Alain Prost er væk. Er Formel 1 ved at blive de smilende drenges legeplads?

Man kan vel egentligt godt savne typer som Colin McRae som gør sig i rallysporten eller Valentino Rossi som kører i Moto GP1 klassen for motorcykler. De er ikke som de fleste andre. Jacques Villeneuve er en af de typer der skiller sig ud fra de andre. Han er både kontroversiel, men har også lidt af den nordamerikanske tilbagelænede stil. Og så er han som regel ikke bange for at sige sin mening, uanset om det falder i god jord eller ej.

Jacques Villeneuve:
”Sporten mangler karakterer. De nye, unge uerfarne kørere er så glade bare for at være med, at de aldrig siger hvad de tænker. Fraværet af Jean Alesi har skadet sporten. Hvis Eddie Irvine heller ikke finder et sæde til næste sæson, vil tabet af ham også skade. Det er faktisk lidt trist. Formel 1 er blevet en klasse sport, man ønsker ikke det enkelte individ som kører, snarere robotter. Ingen vil se forskellen. Man ønsker stadig at det er den samme bil der vinder og det er det de ønsker. Hvad de ikke forstår, er at de ikke kan fastholde fans hvis de bliver ved med at tænke sådan.”

Måske har Jacques Villeneuve ret. De enkelte teamchefer har travlt med at bringe netop deres bil øverst på podiet, så betyder chaufføren mindre. De anderledes tænkende er der blevet mindre plads til. De rige unge kommer med en masse penge og siger tak for sædet og kører så i teamets interesse. Eddie Irvine eksempelvis kommer af og til med lidt ”guldkorn”, en af de seneste udmeldinger fra hans side kom for ganske nyligt, da han ”fortalte” David Coulthard at DC godt kunne opgive alle hans drømme om at blive verdensmester. Kommer vi til at savne dette hos de nye kørere?

PDL  

 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk