Artikler

Indeks 

Jan´s optakt til det tyske GP

 
Hochenheim er en af Formel 1-kalenderens hurtigste og farligste baner, og de tyske fans har i de senere år dannet en helt speciel kulisse når der køres Formel 1 på Hochenheim. Det var først i 1970 at der blev kørt Formel 1 på banen, og den har stort set været fast i kalenderen siden 1977.
 
Formel-1.dk har på denne side fornøjelsen at kunne præsentere Jan Magnussens gennemgang af banen, lidt om Hockenheimrings historie, en kort gennemgang af de sidste fire løb på Hockenheimring, hans råd til hvad man skal holde øje med, og meget meget mere.
 

 

Hop til topHockenheimring - en hurtig og farlig bane

 
Banen har siden den kom med i Formel 1 stort set lignet sig selv. Det første løb i 1970 blev vundet af Jochen Rindt, som efter løbet mente at selv en abe kunne vinde det løb i hans Lotus! Det var kun for en kort bemærkning at Hochenheim var med som det tyske G.P. idet man hellere ville køre på den legendariske Nurburgring, men siden 1977 har den været med - lige med undtagelse af 1985 hvor den ikke var med i kalenderen. De tyske fans vil selvfølgelig helst se en tysk kører vinde, men det er faktisk kun lykkedes en gang på Hochenheim. I 1995 vandt Michael Schumacher den eneste tyske sejr på banen.
 
Hochenheims historie har desværre også mørke sider. Englænderen Jim Clark, der var dobbelt verdensmester, døde efter et uheld på den regnvåde bane i april 1968. Det skete under et Formel 2-løb, en klasse der til dels kunne sammenlignes med Formel 3000 men hvor mange etablerede Formel 1-kørere deltog og kørte imod de kommende Formel 1-kørere. Banen husker dog det fatale uheld, eftersom den første chikane er opkaldt efter den afdøde verdensmester. Banen har også krævet yderligere en Formel 1-kørers liv. I sensommeren 1980 kørte Patrick Depailler under en test galt i Ostkurven og døde.
 
Trods disse ulykker har banen budt på god race. I 1994 vandt Ferrari efter fire års sejrstørke endelig et Formel 1-løb, og Hochenheim var som skabt til Ferraris daværende stærke V12-motor. Gerhard Berger vandt i suveræn stil, og i et løb hvor næsten alle kørere gik ud kunne de to Ligier-kørere tage de anden- og tredjepladsen. Jos Verstappen vil nok huske det tyske G.P. for hans tur i "grillen", da der gik noget galt under tankningen af hans Benetton. Mika Hakkinen husker sikkert også løbet - han lavede så meget ravage i starten at halvdelen af kørerne udgik! I 1995 vandt Michael Schumacher i suveræn stil foran David Coulthard - men løbet var ikke nær så dramatisk som i 1994. Gerhard Berger var tilbage i front af løbet i 1996, men en eksploderet Renault-motor hindrede ham i at tage en sejr for hans nye arbejdsgiver, Benetton. Sejren gik derimod til en anden Renault-kører, Damon Hill.
 

Hop til topHAL  
 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk