Artikler

Indeks 

Formel-1.dk´s prisuddeling

 
Af Benjamin Bredahl.
 
Efter nogle ugers votering har læserne på formel-1.dk haft mulighed for at vælge hvem der skal kalde sig den bedste eller dårligste i Formel 1-sæsonen 1998. Vi er glade for at så mange ville være med til at kåre vinderne i dette års uddeling. Vi vil nu løfte sløret for hvem der har vundet de respektive kategorier.

Årets bil: Ford Focus er årets bil i Danmark - som ikke engang er slået igennem på markedet. I Formel 1 var det ikke nogen overraskende vinder af den ærefulde titel som årets bil. Et stort flertal pegede på McLaren-Mercedes som årets bil i 1999. Det har været mærkbart at McLaren har fået en ny designer der var i stand til at bygge en racer der i store dele af sæsonen var konkurrenternes overlegen. Det vil sikkert glæde Ron Dennis at over 60% af formel-1.dks læsere har kåret hans bil til den bedste i 1998, så mon ikke det giver grund til at springe champagnepropperne endnu en gang?

Årets flotteste bil: Den æstetiske opfattelse af hvad der er smukt og flot er naturligvis meget individuelt. Vi besluttede at vælge fem til kategorien, selvom der har været nogle læsere der ønskede flere valgmuligheder - og det tager vi til efterretning når vi planlægger næste års prisuddeling. Igen skal Ron Dennis på podiet for at åbne mere champagne da hans team hædres med endnu en titel. McLaren-raceren var den pæneste. Det mente lidt over 38%, men ikke så langt fra McLaren lå deres skrapeste konkurrent, Ferrari lige i slipstrømmen. Måske skulle Ferrari til at få Pininfarina til at designe 1999-modellen?


McLaren tager sig af de to titler der knytter sig til raceren: Årets flotteste og bedste racer!(Foto: Brian Andersen)

Årets kører: Hvis man skal vælge to vigtige kategorier i Formel 1, må det være årets bil og kører. I den meget præstigefyldte kategori var der ikke den store tvivl om hvem der kan kalde sig årets kører. Selvom han ikke fik titlen der normalt repræsenterer titlen som verdensmester er Michael Schumacher kåret til den bedste kører i 1998 - som han bestemt er værdig til efter at have kæmpet mod de stærke McLaren-racere. 61% mente at den dobbelte verdensmester fortjente titlen og han blev ikke for alvor truet til den titel.


Den tidligere tyske verdensmester er fortsat Formel 1's bedste kører og kan i 1998 kalde sig årets kører.(Foto: Brian Andersen)

Årets dårligste kører: I denne kategori var der ikke tvivl om hvem der bør gå rundt i Formel 1-kredse med bøjet hoved. Over 78% af stemmerne gik til Ricardo Rosset, og dermed bliver han den mest sikre vinder af en af formel-1.dks priser. Vi foreslår at det bør være et vink med en vognstang til de forskellige Formel 1-teams. Brasilianerens talent eksisterer er minimalt og hans økonomiske indskud kan slet ikke betale manglen på talent. Han bør ikke være at finde i Formel 1.

Årets positive overraskelse: Der er altid visse positive overraskelser i Formel 1. Selvom der ikke var meget at vælge imellem var Jordans første sejr på Spa ifølge 51,8% af stemmerne det der overraskede positivt i 1998. Siden teamet i 1991 kom med i Formel 1 har Eddie Jordan set frem til at tage den første sejr - og det lykkedes i den ottende sæson. (Bemærk lige det: Stewart, BAR, Honda og hvem der ellers er nye i faget!!!) Et stort tillykke til Eddie Jordan.


Det lignede en katastofesæson for Jordan men de fik arbejdet sig ud af krisen og blev årets overraskelse.(Foto: Brian Andersen)

Årets skuffelse: Når noget overrasker er der også andre forventninger som ikke bliver indfriet. Titlen som årets skuffelse kunne have været gået til stort set alle nominerede. Cirka 35% af stemmerne gik ti

BB  

 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk