Artikler

Indeks 

McLaren MP4-14 er blevet præsenteret

 
Af Henrik Vejgaard Jensen.
 
Som et af de sidste teams, præsenterede McLaren i går deres 1999 bil. Bilen er kommet til at hedde MP4-14 hvilket ikke kan komme bag på nogen. Bilen er igen i år udstyret med en Mercedes motor. Præsentationen foregik på "Circuit de Catalunya". Her vil teamet også starte deres test umiddelbart efter gårsdagens præsentation. McLaren vil teste her til og med på fredag, hvorefter de flyver til Sydafrika for at teste på Kyalami.
 

Den nye McLaren MP4-14 er bygget på basis af den meget succesfulde MP4-13 fra 1998 sæsonen, som gjorde Mika Häkkinen til verdensmester. Selvom vi ikke kan se de store forandringer på MP4-14, er det en helt ny bil.
 
Den eneste umiddelbare forandring ses foran baghjulene, hvor sidste års flap, er udskiftet med en finne.
 
"Jeg er da en lille smule nervøs ved den nye bil, men det er vel ikke så unaturligt når vi endnu ikke har kørt i den," siger Coulthard, imens han gør sig klar til at præsentere Adrian Neweys seneste kreation. "Hvis du kigger på vores testplan, kan du se at at vi har 2½-3 ugers test foran os, inden vi tager til Melbourne. Jeg synes at bilen ser godt ud, så det er vel værd at vente lidt ekstra tid på den. Men den første egentlige styrkeprøve kommer først når vi kommer til Melbourne. Indtil da, koncentrere vi os alle sammen om at få testet bilen mest muligt. Det er stadig meget svært at vide hvad de andre teams gør, så man kan reelt ikke vurdere hvem der er stærk og svag, før vi kommer til Australien."

Michael Schumacher har allerede kørt en del kilometer i sin nye Ferrari. Williams og Jordan har ligeledes kørt en del kilometer i deres nye biler, og må derved betegnes som at være bedre forberedt til første løb, som køres den 7. marts.

Coulthard tror nu alligevel på at McLaren bliver klar, og at de er velforberedte til årets første Grand Prix. Coulthard siger "Jeg tror at feltet kommer til at ligge tættere i år. Der er mange gode biler, og så stiller alle teams op på Bridgestone dæk, så det bliver mere jævnbyrdigt i år." Coulthard har i øvrigt investeret 130.000 £ på et meget luksuriøst motorhome.

MERCEDES-BENZ FO110H V10

72-graders vinkel V10
2998ccm
2 knastaksler pr. cylinderrække
4 ventiler pr. cylinder
TAG 2000 Elektronisk System
Tændrør: NGK
 

 

Teknisk specifikation MP4-14

Gearsystem: McLaren longitudinal gearkasse, som skiftes semi-automatisk. Det styres af TAG Electronik
Chassis: McLaren carbon fiber/aluminium honeycomb composite.
Suspension: Front Suspension: Inboard torsion bar/damper system operated by pushrod and bellcrank with a double wishbone arrangement Rear Suspension: Inboard torsion bar/damper system operated by pushrod and bellcrank with a double wishbone arrangement
Dæmper Penske
Bremser AP Racing calipers
Dæk Bridgestone
Fælge Enkei
Bodywork Construction: One-piece sidepod and engine cover. Separate floor section, structural nose with integral front wing, rear-wing assembly
Bændstof Mobil Unleaded
Lubricants Mobil 1 engine oil
Adhesives Loctite
Elektronik: TAG Elektronik Management System 2000. integreret motor og chassis kontrol og data system. TAG Elektronik Systemet holder også styr

HVJ  

 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk