Artikler

Indeks 

Optakt til Det Australske Grand Prix

 
Af Henrik Vejgaard Jensen.
 
Så nærmer vi os efterhånden dagen hvor 1999 Formel 1 sæsonen starter. Der er kørt mange test op til årets første løb. Hvem der er favorit til at vinde årets titel er meget svært at sige, men helt objektivt set, må Ferrari og McLaren igen i år være kraftige bejlere til VM titelen, med Jordan, Williams og Benetton liggende lige i baghjulet. Der er kommet et nyt hold med i årets kamp, og det er BAR. Teamet har overtaget Tyrrell teamet, som efter mange års kamp i Formel 1, valgte at sælge teamet til BAR. Vi vil også komme til at se et par nye Chauffører, som iøvrigt tidligere er blev omtalt her på formel-1.dk. Heraf kan fremhæves en, og det er Alex Zanardi, som igen er kommet ind i formel 1 efter at have forladt sporten i 1993, hvor han kørte for Lotus, til fordel for den amerikanske Cart serie, hvor han har haft stor succes. Om han vil få samme succes i formel 1 er svært at spå om, men han er helt sikkert værd at lægge mærke til.

Banen i Melburne er et godt mix imellem hurtige og langsomme sving , hvilket gør den meget interessant at køre på, men den er meget hård ved bremserne, og der er ikke ret mange steder at overhale.

Benetton

Benetton kommer med en helt ny bil, men stiller igen i år op med Playlife motoren.Bilen rullede for første gang, den 18.Januarog siden da har bilen kørt 4127 test kilometer, her udover har bilen kørt to hele race distancer på Silverstone i den forgangende uge.

Under løbet i Australien, er det første gang Benetton bilen skal køre i høje varmegrader. Alle deres tests er foretaget i Europa, og der kan derfor måske opstå nogle uforvententede problems.

British American Racing (BAR)

Kun 15 måneder efter at British American Racing opstod, er de nu klar til deres første løb. Det bliver med chaufførene Jacques Villeneuve og Ricardo Zonta som sparker liv i deres Supertec motorer, når starten går til det Australske Grand Prix i den kommende weekend i Albert Park.

"Vi er glade for at det nu endeligt sker," siger chefingeniør Steve Farrell. "Nu skal vi endeligt til at se om alt vores arbejde, virkeligt har været det hele værd. Vi håber selvfølgeligt på det bedste, men er også realistiske. Vi ved, at der mangler meget i udviklingen af bilen, men vi håber på, ved udgangen af sæsonen, at kunne sige, vi har gjort det godt'.

Når vi snakker om dette her konkrete løb, så håber vi selvfølgeligt på at bilen holder, men at sætte noget decideret mål for, hvor vi skal ligge i feltet, har vi ikke - vi håber bare på at gennemføre løbet.

Ferrari

Når der i den kommende weekend køres årets første Grand Prix i 1999, bliver det endnu engang en duel mellem McLaren og Scuderia Ferrari Marlboro. Den nye Ferrari F399 er hovedsageligt blevet testet på Fiorano og Mugello. Hvilket gør, at en direkte sammeligning mellem de to kompetanter Schumacher og Häkkinen ikke har været muligt ret mange gange. Men de gange, hvor de har testet sammen,har de ligget meget tæt sammen, så vi ser frem til et brag af en kamp i Australien.

Ferraris nyudviklede bil og motor, har indskrænket den store afstand til McLaren, som vi så i starten af sidste sæson. Ferrari stiller ydermere op på Bridgestone dæk, idet Goodyear trak sig ud af Formel 1 efter sidste sæson.

"Vi har fået lavet en bil som er meget bedre end sidste års bil, så vi håber virkeligt på, at den er der i år, men vi ved jo ikke helt præcist, hvor vi ligger i forhold til dem, før vi har kørt løbet på Søndag," siger Michael Schumacher, som håber på at ham selv og Ferrari bliver verdensmester i år. "Vi kører med de samme dæk som McLaren i år, så vi tror virkeligt på det"

Williams

Antallet af test dage er blevet reduceret i 1999, og Williams teamet har derfor måtte arbejde med meget stramme deadlines for at blive klar til det Australske Grand Prix. Winfield Williams F1 team håber på, at 1999 sæsonen bliver bedre end den meget skuffende 1998 sæson. Det bliver Alex Zanardi's første løb, e

HVJ  

 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk