Artikler

Indeks 

Preview til Brasilien

 
Løbet i Australien for over en måned siden, var en meget spændende forsmag på sæsonen. McLaren viste svagheder men tog det med højt humør - de var jo hurtige. Ferrari chokerede med deres dårlige form lige så meget som Stewart imponerede med deres. Siden da har Ferrari forbedret deres F399 meget og McLaren mener nu at de er klar til at tage point. Det tegner til at blive en solo-løb for sølvpilene med Michael Schumacher desperat hængende efter....eller hvad? Ferrari var indtil kvalifikationens sidste kvarter rimeligt på højde med sølvpilene. Hvis Ferrari kan lukke bare et enkelt sekund med alt deres arbejde, så vil Ferrari måske være foran sølvpilene når starten går. McLaren har ikke arbejdet på at øge hastigheden...de havde deres på det tørre, så de skulle bare have stabililtet. Om Ferrari og McLaren har nået deres respektive mål, vil løbet vise men begge teams' tests har tydet på det. Michael Schumacher har på det seneste svaret på en del kritik af Ferrari. Kritikken kommer fra næsten alle sider...Denne kritik kan måske være en ekstra motivation til Michael Schumacher til at vinde løbet foran begge McLaren-racere.
 
Nå, nok om Ferrari og McLaren - Løbet i Australien gav nogle helt andre teams mulighed for at vise tænder. Bl.a. Jordan; En 2. plads gav nyt mod til Jordan som allerede inden løbet havde lovet at 1999 ville bringe dem op i toppen af feltet. Det må nok betegnes som held at det lykkedes i første løb, men de viste helt klart storform i hele løbet og det var kun et sammenstød som forhindrede Damon Hill i at gennemføre.
 
Sidste års løb var en søvndyssende paradekørsel, hvor McLaren for anden gang i træk kørte begge biler i mål som 1-2. Vinderen, Mika Hakkinen, overhalede hele feltet med en omgang, med undtagelse af top-4. Efter sølvpilene lå Michael Schumacher og de næste 4 var skiftevis Benneton og Williams. Efter løbet blev Damon Hill diskvalificeret fordi hans racer var for let under vejningen efter løbet - ellers et meget udramatisk løb uden nogle overraskelser.
 
Sidste 10 års vindere i Brasilien:
År VinderTeam
1998Mika HakkinenMcLaren
1997Jacques VilleneuveWilliams
1996Damon HillWilliams
1995Michael SchumacherBenetton
1994Michael SchumacherNJ  
 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk