Artikler

Indeks 

Bakspejlet - Interlagos

 
Af Benjamin Bredahl.
 
Efter 5 ugers pause var det igen blevet tid til Formel 1. Det var oprindelig meningen at der skulle have været kørt Formel 1 enten i Argentina eller på den nye kinesiske Zhuhai-bane, men ingen af de to løb bliver til noget i år. Flere teams havde derfor haft yderligere fem uger til at finpudse deres racere så de var klar til det brasilianske grand prix på Interlagos-banen i Sao Paulo - og pausen var kærkommen for langt de fleste teams.

De to VM-kombattanter, McLaren og Ferrari kom til Brasilien med forventning om at det var et af de to team der ville have de bedste kort til at vinde løbet, men yderligere et team blandede sig i fronten af Formel 1-feltet. Samtidig fortsatte tendensen fra Australien - McLaren kan bygge hurtige biler, men Ferrari har racere der er bundsolide og som ikke har problemer med at stå grand prix-distancen på lidt over 300 km. Det var imidlertid McLaren der totalt dominerede i alle tidstræninger - så der var ikke noget at komme efter for de andre teams. Kampen internt i McLaren-teamet fortsatte igen på Interlagos og på bundlinien må man sige at Mika Hakkinen nu kan gå ud af det andet løb som sejrherre i den interne kamp om 1. pladsen - igen. Finnen har vist skræmmende styrke og har udklasseret en af de hurtigste i feltet på en enkelt omgang! Derfor kan man efterhånden ikke lukke øjnene for at Hakkinen er nummer 1 hos McLaren og at der skal mange uheld til at skotten kan overtage pladsen som McLarens VM-kandidat.

Desværre blev Formel 1-feltet elimineret til kun 21 kørere da Ricardo Zonta under lørdagens sidste træning kørte af banen med cirka 250 km./t. og totaltsmadrede sin BAR-racer. Uheldet fandt sted i det hurtige "Feradura"-sving. Det er et hurtigt højresving som tages op ad bakke og det var her at brasilianeren måtte forlade dette års brasilianske grand prix til stor ærgrelse for ham selv, eftersom han meget gerne ville gøre det rigtig godt i sit hjemmebaneløb. Uheldet var imidlertid endnu et bevis på at racerne er meget holdbare og det var et held at Zonta kan slippe med at blive syet med 20 sting. Han skal sandsynligvis holde en pause i cirka en måned, hvilket allerede har sat gang i rygterne om hvem der skal overtage hans plads i det kommende løb, og der må det være Mika Salo der er topkandidat. Tom Kristensens chancer er væsentlig større end de vilde - og i øvrigt helt usande rygter der mere har præg af agurketid hos danske motorsportsjournalister... - om at hans skulle køre for Minardi. Tom har tidligere været med til at teste for teamet, men der er sandsynligvis andre og mere velklingende navne som vil være villige til at tage Zontas plads i et enkelt eller måske to grand prix.

Kvalifikationen bød ikke på de store overraskelser - hvor Rubens Barrichello dog stod for den største. Han kilede sig ind foran Michael Schumacher og kunne ligne en reelt trussel til de to McLaren-kørere. Yderligere var det også positivt at se debutanten Stephane Sarrazin køre solidt i en for ham totalt ukendt racer. Men der var også skuffelser: BAR med Jacques Villeneuve kunne ikke være med i denne kvalifikation, og det blev ikke bedre af at han senere blev diskvalifiseret for sin placering og måtte indtage sidste startplacering, da benzintests hos FIA ikke stemte overens med dem der blev anvendt i canadierens racer. Totalt skuffende var det igen at se Alessandro Zanardi i den tunge ende af feltet - og selvom hans havde tekniske vanskeligheder har han indtil videre ikke vist særlig meget af sin ellers kendte kørsel fra de amerikanske baner...

Søndagens grand prix var der store forventninger til - specielt var de mange lokale tilskuere strømmet til for at se Rubens Barrichello forsøge at vinde sit første grand prix og dermed vise sig at være den ny

BB  

 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk