Artikler

Indeks 

Visiret mod Barcelona

 
Af Benjamin Bredahl.
 
Spanien har været med i motorsporten siden de tidligste tider - allerede i 1908 blev der afholdt internationale motorløb i Spanien. Her 91 år senere køres der Formel 1 - den største af alle klasser på en af Formel 1-seriens nyeste og mest moderne baner - Circuit de Catalunya nær hovedstaden i Katalonien, Barcelona.

Spanien har ikke haft de store Formel 1-traditioner, og interessen har de seneste par år ikke været særlig stor. Spanierne er mere interesseret i motorcykkel-race - hvor de har langt større traditioner og adskillige baner lægger asfalt til VM for motorcykler. Men i år har de to kørere med i feltet og det kan være noget der trækker flere tilskuere. Det bliver Pedro de la Rosa og Marc Gene der forsvarer den spanske ære - selvom ingen af de to kørere kan gøre sig forventninger om at vinde løbet er det meget vigtigt for de to unge kørere at gøre et godt indtryk - der vil i weekenden blive fokuseret en del på de to kørere, til stor glæde for de to køreres sponsorer!

Siden sidst: Der har været testet intensivt på den banen i den mellemliggende tid, hvor alle teams var til stede. Nu er det meget svært at tolke tiderne fra de tre dages tests, eftersom det ofte er uklart hvordan de forskellige teams satser. De tre dage viste at McLaren var i stand til at sætte de hurtigste tider - mens Ferrari forsøgte at lære banen godt at kende og fokusere langsigtet på en god strategi og en sikker racer til løbet. Men testen viste også at der er flere teams der har problemer. Blandt andet havde Benetton en meget kedelig test - dårlige tider og problemer med deres racere. Sauber kom til testen med nye komponenter, men allerede på testens førstedag ødelagde Jean Alesi sin racer og dermed blev udviklingen og testen sat tilbage. Et andet team som ikke var helt med fremme som de plejer var Stewart. Hvorvidt der blev satset på kørsel med fyldte tanke er ikke umuligt, eftersom teamet før har vist stærk form ved tests på Barcelona-banen.

Forventning til kvalifikation og løbet: Ferrari har selv tilskrevet McLaren de største chancer for sejr i løbet - men de vil naturligvis ikke opgive uden kamp. McLaren bør betragtes som favoritter til at sætte de bedste tider, og igen med de to Ferrari'er efter sig. Jordan og Barrichello bør være i betragtning til at være dem der kæmper om at blive 'best of the rest'. Herbert er sikkert langt efter Barrichello som han plejer... Ralf Schumacher kan måske også blande sig indenfor de første otte placeringer. Efter de to teams, Jordan og Stewart ligger Prost sandsynligvis godt til, mens pladserne efter 10. pladsen bliver en kamp mellem Supertec-teams'ene - måske med Benetton som de langsomste af de tre teams? Sauber gør sig vel forventning om pladserne fra 13 til 15, mens det bliver de sædvanlige to teams, Arrows og Minardi der lukker feltet (og Marc Gene som sidstemand). Løbet er naturligvis svært at forudsige - det afhænger af taktik og måske også vejret. I tørvejr bør det være til Hakkinens fordel - han er førstemand hos McLaren, mens Coulthard har nok med blot at hente de resterende point der bliver levnet. Ferraris chancer er svære at forudsige - det kan vi måske sige mere om efter lørdagens kvalifikation. Hakkinen - Michael Schumacher - Coulthard - Irvine - Frentzen - Barrichello - Ralf Schumacher bør være den mest oplagte rækkefølge, såfremt alle holder i mål. Coulthards svingende form har ikke vist at McLaren kan hente en dobbeltsejr!

Baggrund om det spanske grand prix: Som nævnt i indledningen blev der kørt race helt tilbage til begyndelsen af dette århundrede - på en bane der var næsten 28 km. lang! Der har været adskillige baner i de forskellige spanske regioner - og i Katalonien ser man løbet på banen som et løb der finder sted i Katalonien og ikke så meget for Spanien - de er meget stolte af deres egen region. Det var på Pedralbes-bane i Katalonien at det første spanske grand prix, under det officielle VM, i 1951 blev afholdt. Det var en bybane som havde nogle

BB  

 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk