Artikler

Indeks 

Optakt til Ungarns Grand Prix

 
Efter at Eddie Irvine med 2 sejre i træk har overtaget føringen i VM-stillingen, har McLaren ikke råd til at forære flere sejre væk. I modsætning til Hockenheim, er Hungaroring en en bane med mange langsomme sving, og gennemsnitshastigheden er ikke højere end 175 km/t. Traditionelt har Ferrari en fordel over for Mclaren på baner med lav gennemsnitshastighed og meget downforce, så der er virklig lagt op til et spændende løb på søndag.

Da der kun er een rigtig potentiel overhalingsmulighed, er det ekstremt vigtigt at få en god startplacering. Muligheden for at overhale er svinget efter langsiden ved pitten, hvor det skulle være muligt at lave en udbremsning ind i højre-kurven. Banen hælder ud af svinget, og det går en smule ned af bakke, så den mindste fejl straffes med en tur i sandkassen. Sidste år så vi Michael Schumacher køre et fantastisk løb, hvor han vandt på en 3-stops strategi. Undervejs var han fanget bag ved David Coulthard, men kunne ikke komme forbi selvom Ferrari'en tydeligvis var hurtigere. Overhalingen blev således udført i pitten ved hjælp af Schumachers 3-stops-strategi, og det bliver nok også svært for kørene at overhale i år.

Damon Hill håber på oprejsning efter en dårlig indsats på Hockenheim, hvor Hill udgik med bremseproblemer. Om problemet var bremserne eller Hill har der været snakket meget om, men det kan ikke tages fra Hill at han har 2 sejre og 3 andenpladser på Hungaroring, og hvor han var en ½ omgang fra at vinde i en undermotoriseret Arrows i 1997. Hill fik et hydraulisk problem på en af de sidste omgange og måtte overlade sejren til Villeneuve, som senere dette år vandt VM.

Samme Villeneuve har endnu ikke formået at gennemføre et race i år, og der skal efterhånden et mirakel til, hvis BAR skal vinde nogle løb i år, som de havde postuleret de ville i sæssonstarten.

Kampen om at blive "best of the rest" ser ud til at være et indeværende mellem Ralf Schumacher og Heinz Harald Frentzen, hvor sidst nævnte har gode resultater i bagagen. Frentzen satte hurtigste omgang i 1997, og fik hevet en 5. plads i land sidste år selv om han under løbet led af mad-forgiftning. Frentzen forudser dog et svært løb, da Jordan- racerens livret ikke er de langsomme baner.

Ralf Schumachers team-kollega Alex Zanardi har kørt på denne bane 3 gange før, og det er virkelig ved at være i sidste øjeblik, hvis Zanardi skal vise nogle præstationer der kan få ham ud af den mørke skygge han er sat i af Ralf Schumacher. Schumacher har scoret 22 points indtil videre og Zanardi har kun gennemført 3 løb uden points.

Weekendens opmærksomhed vil nok rettes mod Mika Salo, der lige har kørt et fremragene løb på Hockenheim. Mange teams har kontaktet Salo der formendtlig underskriver en ny kontrakt inden weekenden, for at en eventuel dårlig indsats ikke skull ødelægge de mulighedder han ligger inde med nu. Spørgsmålet er om han kan gentage successen og hjælpe Irvine og Ferrari til et hattrick.

Mclaren har stor indflydelse på dette eftersom de har feltets hurtigste bil, men har været forfulgt af uheld de seneste par løb. Hvis Mclaren-kørene ikke kører ind i hindanden og folkene i Mclaren-pitten ellers ikke kludrer for meget i det, ser det ud til at Mclaren har rollen som svag favorit. Häkkinen har i denne sæsson taget den ene pole efter den anden, og der skal god strategi og godt pitarbejde for at komme forbi Häkkinen, hvis han først fører et løb....

De sidste 7 års vindere er
AHH  
 

Hop til topCopyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk

1998Michael SchumacherFerrari
1997Jacques VilleneuveWilliams
1996Jacques VilleneuveWilliams
1995Damon HillWilliams
1994Michael SchumacherBenetton
1993Damon HillWilliams
1992Ayrton SennaMcLaren