Artikler

Indeks 

Formel 1 teams i 1996

 
Af Benjamin Bredahl.
 
Forti: Forti havde i 1996 store økonomiske problemer. Diniz, som i 1995 havde været holdets hovedsponsor, rykkede ud for Ligier. Holdet hyrede Luca Badoer og Andrea Montermini. Holdet var allerede dømt til at tilhøre feltets tunge ende, og de ville efter al sandsynlighed have problemer med den nyligt indførte 107%-regel. Forti indgik i starten af sæsonen en alliance med Shannon (som også kørte F3000, med danske Tom Kristensen) Shannon kom ud i økonomisk uføre og derfor kom der ikke flere penge til Forti og holdet måtte trække sig ud af resten af sæsonen. Der er ikke noget der tyder på at holdet vender tilbage til showet i 1997.

Minardi: Giancarlo Minardi har snart været med i Formel 1 med sit lille team i lang tid. Holdet har dog altid hørt til i bunden. Der er i realiteten ikke noget galt med Minardiens chassis. Det er motoren. Igen i år måtte de køre med Fords svage kundemotor. Det var oprindelig Pedro Lamy og Taki Inoue der skulle have kørt igennem hele sæsonen. Inoue havde problemer med sine sponsorer og Giancarlo Fisichella blev sat ind i nogle få løb. Han viste at han havde potentialet til at køre i formel 1, og han er sikkert en der kommer ind i formel inden for den nærmeste fremtid. Et andet talent fik også chancen. Tarso Marques gjorde det godt i Sydamerika, men manglede tilsyneladende stadig en del erfaring. For at få råd til at afslutte sæsonen, måtte Giovani Lavaggi køre de sidste par løb. Hans talent skal man lede langt efter, og Giancarlo Minardi lægger ikke skjul på at han hellere ville have en med et større potentiale end Lavaggi til at køre for sig. Holdet scorede ingen point i år, og i 1997 bliver det igen svært for det lille hold. Men de har til 1997 sikret sig Hart-motorerne som har flere hesterkræfter end Fords kundemotorer. Minardi har ikke udpeget nogle kører, men der bliver sikkert plads til kørere med sponsorer i ryggen.

Footwork/TWR Arrows: Footwork havde igen i 1996 Hart-motorerne. Som holdets kører havde man valgt hollænderen Jos Verstappen, som havde hollandske sponsorer i ryggen. Endvidere var Ricardo Rosset fra Brasilien, andenkører. Han havde i 1995 kørt F3000 i Europa og var blevet nr. 2. Holdet blev i starten af sæsonen købt af Tom Walkinshaw, der før havde slået sine folder i Benetton og ført dem op på det niveau der gjorde det muligt for Schumacher at bliver verdensmester. Fra Ligier tog Walkinshaw mange mekanikere med sig. Holdet havde dog ikke en særlig overbevisende sæson. Kun et enkelt point. Dette hænger sammen med at Bridgestone annoncerede at de ville gå ind i formel 1 i 1997. TWR indvilligede i at udvikle dæk der kunne bruges i 1997. TWR-holdet for 1997 er allerede offentliggjort. Yamaha skal være motorleverandør, og det bliver verdensmesteren Damon Hill og Pedro Diniz der bliver kørerer. Der er ikke mange der er i tvivl om at Tom Walkingshaw ønsker at nå toppen af F1-feltet. Der er ingen tvivl om at Hill kan give teamet mange informationer der vil forbedre det lille hold.

Sauber: Ford leverde fabriksmotorer til Sauber i 1996. De var blevet droppet af Benetton, og der var mange der nu troede at Sauber havde mulighederne for at nå toppen i 1996. Men der kom ikke de ventede resultater, trods et talent som H.-H. Frentzen. Den kasserede Johnny Herbert skulle også køre for holdet, og hans præstationer var ikke overbevisende. Holdet lader til at være i en dyb krise efter at Frentzen har forladt holdet. Deres kejtede måde at håndtere deres aftale og forhandlinger med Ferrari, fortæller at holdet er ved at smuldre. Spørgsmålet er om Sauber kan overleve at falde længere ned. Mercedes og Ford har forladt holdet, og fremtiden tegner ikke lys for det schweiziske hold.

Ligier: Det franske hold, der er 100% ejet af Benetton, fik en heldig sejr i Panis' sejr i Monaco. Diniz havde givet sponsorpenge til sin sæson, og han viste i år at han ikke var helt så dårlig som mange siger at han er. Han fik to point i 1996. Ellers var det ikke det bedste år for Ligier der igen havde de stærke Mugen

BB  

 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk