Artikler

Indeks 

Hakkinen stærkt motiveret til sæsonen

 
Af Per Dons-Larsen.
 
Der er nu godt en uge til sæsonstarten og vi venter alle med spænding på årets første løb. Ligesom alle de andre kørere, er Mika Hakkinen ved at være klar til sæsonen starter. Og i et nyligt interview siger han bl.a.: "Jeg er klar til at slå til i Australien, min vilje til at vinde er større end nogensinde før. Jeg er overrasket over mig selv. Efter sidste sæson kunne jeg ikke finde nogen motivation overhovedet. Mærkelig indstilling fra en professionel racerkører."

Under et besøg på CeBit 2000 computermessen sagde Hakkinen under et interview, at han aldrig har været stærkere fysisk og psykisk, og efter en lang vinterpause virkede han også meget afslappet og udhvilet. Hans største ambition i år, er at vinde VM for tredje gang. Hvis vi kikker i historiebøgerne er der faktisk kun fire andre kørere, der har vundet VM tre gange. Og kun to der har vundet mere end tre gange. Kun en kører har vundet tre gange i træk, nemlig Juan Manuel Fangio. Han vandt til gengæld VM fem gange. Så Hakkinen vil i historiebøgerne.

Hakkinen mener også, at selvom man er blevet verdensmester, så er der altid noget der kan forbedres. Han mener selv, at der hvor han kan forbedre sig, er: bedre omgangstider, kørestil og løbstaktik. Som han siger: "Formel 1 er ikke kun at dreje et rat mod højre og venstre, der er mange andre ting også. Det gælder blandet andet også, om ikke at kikke for meget tilbage i tiden, det kan man gøre når karrieren er slut."

Og så blev der også spurgt om flere andre ting, bl.a. hvordan han forholder sig til en ny kører som Jenson Button. "Det er nok en sag, som indeholder flere ting, end vi måske er klar over. Men jeg synes ikke, at det kan være en ideel situation for Williams med to så unge kørere."
Et andet spørgsmål lød på hvem han anser for at være de værste konkurrenter i år. Til det svarede han: "Sidste år var der flere forskellige vindere, og det vil det også være i år, om det er de samme er ikke til at sige. Men Ferrari, Jordan og måske Jaguar er nok dem, som kommer tættest på os. En kører som Rubens Barrichello kan overraske positivt, men om det er nok til at vinde VM, tvivler jeg på."

Om bilen siger han: "Vi havde en god bil sidste år, den var hurtig, men svær at køre. Jeg håber at i år er den mindst lige så hurtig, og lettere at køre og mere stabil. Men indtil vi virkelig har set, hvor vores konkurrenter er, er det svært at sige noget helt konkret."

Mika Hakkinen er som sædvanlig meget politisk når han udtaler sig, men alle der har mødt ham på det seneste, siger at han virker meget mere rolig, afbalanceret og motiveret end tidligere, så måske ser vi én Hakkinen der kører fra de andre fra sæsonstarten. På en måde var det ikke rart at se ham gemme sig i Monza-skoven, på den anden side set, er det rart at se, at der er mennesker der sidder i bilerne, og ikke robotter.

PDL  

 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk