Artikler

Indeks 

Visiret mod Interlagos

 
Af Christian Sædder.
 
Efter sæsonpremieren i Australien for to uger siden er formel 1 feltet nu rykket til det sydamerikanske kontinent for sæsonens andet Grand Prix, som igen i år afholdes på Interlagos banen, som ligger i udkanten af millionbyen Sao Paulo. Og der vil igen være sat fokus på styrkeforholdet mellem Ferrari og McLaren Mercedes, selv om det umiddelbart ikke bliver så ligetil, da styrkeforholdet hos de to top teams tilsyneladende ligger to forskellige steder. Efter Melbourne ser ud til at McLaren Mercedes igen i år har den hurtigste racer, men at det igen kniber med holdbarheden, hvor det til gengæld ser ud til at Ferrari igen har formået at skabe en pålidelig konstruktion, men som så til gengæld mangler lidt i forholdet til McLaren Mercedes MP4/15, hvis den altså holder.

Efter sejren i Melbourne er selvtilliden helt i top hos Michael Schumacher, og selv om Mika Hakkinen har bedyret til pressen, at han er opsat på at komme stærkt igen i Brasilien, så er den mentale fordel bestemt hos Schumacher. Men hvis McLaren og Mercedes har fået rettet fejlen fra Melbourne, er det spørgsmålet om den mentale fordel er nok.
Selv er Michael Schumacher ikke i tvivl og tyskeren siger: ”Selvfølgelig var det skønt at vinde det første løb i Australien, men jeg gik glip af muligheden for at vise, at jeg kunne slå McLaren selv om de ikke var udgået, men havde motor problemer”. Der har efterfølgende været en del mundhuggeri mellem Michael Schumacher og McLaren chefen, Ron Dennis, men det er ikke noget vi her på Formel-1.dk ønsker at deltage i, da dialogen er ved at nå et ret barnligt niveau. Men det er næppe styrkeforholdet mellem Michael Schumacher og Mika Hakkinen eller det unødvendige mundhuggeri, der interesserer brasilianerne. Al deres opmærksomhed er rettet mod lokalmatadoren, Rubens Barrichello, som for kun fjorten dage siden kørte en flot andenplads i hus under sæsonpremieren i Melbourne. Og der kan ikke være tvivl om at forventningerne til Barrichello er enorme. Det brasilianske hjemme publikum er vel vidende om, at chancen for at få en brasilianer øverst på sejrsskamlen er den største, siden Ayrton Senna spandt ud af det brasilianske Grand Prix i 1994 under sin forgæves jagt på Michael Schumachers Benetton.

Forventningerne til Rubens Barrichello er øget ganske betragteligt efter at brasilianeren i vinters skiftede fra Stewart teamet til Ferrari, og efter andenpladsen i Melbourne er disse forventninger bestemt ikke blevet mindre, snarere tværtimod, og der ligger derfor nu et enormt pres på Barrichellos skuldre.

Løbsaction sidste år: Hakkinen foran Barrichello og Schumacher.
Foto: Allsport

Man kan faktisk drage en parallel til denne situation, hvilket fører os tilbage til 1973 og til dagene op til det første officielle Brasilianske Grand Prix. Dengang var Emerson Fittipaldi det helt store navn og Fittipaldis popularitet var omtrent på højde med fodboldlegenden Pelé.
Emerson Fittipaldi havde vundet sit og Brasiliens første Formel 1 verdensmesterskab året før, og ikke nok med det så havde Fittipaldi også lagt ud med at vinde sæsonens første Grand Prix i Argentina, kun fjorten dage tidligere. Det brasilianske hjemmepublikums forventninger til at deres nye nationalhelt ville tage sejren i det første officielle brasilianske Grand Prix var ikke til at tage fejl af, og presset på den unge Fittipaldi må have været enormt, ligesom det er tilfældet for Barrichello i dag.

Træningen og kvalifikationen forud for det brasilianske Grand Prix i 1973 gik ikke helt som den unge Fittipaldi havde ønsket sig. Han blev nemlig slået i kampen om Pole Position af sin nye team kollega i Lotus teamet, svenskeren Ronnie Peterson. Men selve Grand Prix’et blev en helt anden historie. Så snart det brasilianske flag faldt, tog Fittipaldi føringen i overbevisende stil for øjnen

CS  

 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk