Artikler

Indeks 

Visiret mod Imola

 
Af Christian Sædder.
 
Efter sæsonens to første Grand Prix’er, som har givet Ferrari et markant forspring, er det nu tid til at tage hul på den europæiske del af sæsonen, og det er igen San Marinos Grand Prix på Imola, Imo - Ja, vi har ikke fået sagt ordet til ende, før billederne af Ayrton Senna’ s ulykke igen springer frem på nethinden, og man kan med rette spørge sig selv om, hvornår vi vil være i stand til at glemme en af de værste weekender i formel 1 sportens historie. Men dem som så løbet direkte dengang vil formentlig sige aldrig. Og de har nok ret.

Tilbage i tresserne og halvfjerdserne var fatale ulykker en trist, men nærværende del af sporten, og store navne som Wolfgang von Trips, Ricardo Rodriques, Lorenzo Bandini, Jochen Rint og Ronnie Peterson har alle mistet livet under udførelsen af deres sport.
Men sådan forholder det sig heldigvis ikke mere, og det er her vi skal finde forklaringen på at dødsulykker, som Ayrton Sennas og Roland Ratzenbergers, brænder sig så fast i vores hukommelse, som det her er tilfældet.
Tamburello kurven, hvor Ayrton Senna kørte galt, bliver til stadighed besøgt af unge mennesker, som i al stilhed tilbringer nogle minutter ved hegnet. Også unge par besøger Tamburello kurven, og ofte hænger de blomster og brasilianske flag i hegnet, og stedet har fået den samme betydning for Formel 1 fans, som rocklegenden, Jim Morrison’s grav i Paris, har for sande rockfans af den tid. Men det er nok ikke de tragiske begivenheder fra dengang, som har de berygtede tifosis store interesse. Deres opmærksomhed er rettet 100% mod Ferrari teamet, og det har bestemt ikke svækket interessen at Ferrari har vundet de to første løb og nu har et solidt forspring ned til McLaren Mercedes, som efter alt at dømme vil stå uden point op til Grand Prix’et den kommende weekend.

Michael Schumacher vandt løbet på Imola sidste år, og forventningerne til Ferrari og Schumacher er derfor ekstra store i år, og det ved både Schumacher og Barrichello. Presset er da også til at få øje på, for hvis Ferrari ikke leverer varen, så kan bøtten meget hurtigt vende, og så kan de mange tifosi blive et meget ubarmhjertigt og ubehageligt hjemme publikum, og deres kærlig til Ferrari vil være glemt for en tid. På Monza hen på sensommeren vil de dog alle være på plads igen og vanviddet kan fortsætte. Ferrari holder i øjeblikket et 20 points forspring til rivalen, McLaren, men point tabellen er nok ikke helt retvisende, for man skal huske på at Ferrari under det brasilianske Grand Prix faktisk havde problemer med begge biler. Barrichello måtte udgå og Schumacher havde tydeligvis problemer hen mod afslutningen af løbet. Schumacher indrømmede da også efter løbet, at der havde været problemer, men han ville ikke ud med hvad det konkret handlede om. Så Ferrari er måske ikke helt så stærke, som det umiddelbart ser ud til.
For Rubens Barrichello er weekendens Grand Prix en oplagt chance til at komme igen efter skuffelsen på Interlagos, og selv om en sejr foran de fanatiske tifosi på Imola ikke vil være helt det samme som en sejr i Brasilien, så kommer det meget, meget tæt på. Og vi må erkende, at selv om man ikke holder med Ferrari, så ville det blive en meget populær sejr.

Hos McLaren Mercedes har man ikke mistet troen på VM titlen, og man arbejder målrettet videre. Men hverken Hakkinen eller Coulthard deltog dog i testen på Silverstone i sidste uge, og det var derfor teamets testkører, Olivier Panis, der var på arbejde. Panis benyttede under hele testen en af sidste års McLaren MP14.
Det er samtidig lykkes for Mercedes at lokalisere fejlen, som førte til at Hakkinen måtte udgå af det seneste Grand Prix. Fejlen blev i følge Mercedes lokaliseret til en knastaksel, som havde lidt overlast under starten på grund af stigningen på Interlagos star/mål langside.

Hos BMW.Williams team

CS  

 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk