Artikler

Indeks 

Formel 1 1997 - Sæsonen der gik - 2. del

 
Af Benjamin Bredahl.
 
Hochenheim, Tyskland: Hjemmebane for Tysklands tre Formel 1-kørere, og Hochenheim er fyldt til bristepunktet hele weekenden igennem. Gerhard Berger gør comeback for Benetton, efter at have været ude i flere uger, i en tid hvor også hans far døde. Benettonchefen har allerede offentliggjort at Gerhard Berger ikke fortsætter hos Benetton, men alligevel sætter Gerhard Berger sig på pole, kun få tusindedele foran Giancarlo Fisichella med den stærke Peugeot-motor. Mika Hakkinen er igen med fremme og tager tredjepladsen, mens Michael Schumacher er foran Heinz-Harald Frentzen på henholdsvis 4. og 5.-pladsen. Jacques Villeneuve er helt tilbage som nummer 9, men oppe foran er der lagt op til et spændende løb mellem nogle af de stærkeste motorer.

Gerhard Berger kommer godt af sted, med Giancarlo Fisichella efter sig, mens Michael Schumacher presser sig op på tredjepladsen. Frentzen og Irvine har deres egen lille kamp i det første sving, og begge kørere beskadiger deres biler så meget at de ikke kan fortsætte, efter at de er 'luntet' i pit. Berger er i topform og trækker hurtigt væk fra forfølgeren, og da Berger går ind for sit første pit-stop er det tydeligt at han kører efter to stop, mens Fisichella tydeligvis kun går efter et enkelt stop. Berger skal have det sidste stop, og han har ikke nok tid til det. Da han går ind er han omkring 18 sekunder foran Fisichella, og derfor ser det ud til at italienerens strategi er den bedste. Han fører da også efter Bergers sidste stop, men han begår en fejl i en af chikanerne og Berger kan holde ideallinien og vinder dermed vigtige meter, og han tager føringen, og dér bliver han indtil det ternede flag. Fisichella kommer ikke i mål, idet et af hjulene eksploderer. Michael Schumacher kan tage 6 point for andenpladsen, og udbygger sin føring i VM, efter at Villeneuve igen har kørt et dårligt løb. Canadieren udgår efter en simpel kørerfejl, mens Schumacher har kæmpet hårdt for andenpladsen, efter flere problemer igennem hele løbet. Mika Hakkinen får tredjepladsen, mens Jarno Trulli hos Prost tager fjerdepladsen og dermed de første VM-point til en anden ung italiener.

Photo by Dave Gladwin
37-årige Gerhard Berger vinder på Hochenheim. Desværre er løbet kun en éngangsforestilling.

For Berger var det en personlig triumf som bør huskes som hans sidste store bedrift. Efter sejren steg interessen for østrigeren markant, og han blev et emne i flere af de store teams. Men alderen var bestemt ved at trykke. Som feltets ældste kører ville det være svært at overbevise teamcheferne om at han er deres mand. I de seneste par år har tendensen været, at unge kørere er de bedste - (de er nemlig billigere). Resten af Bergers sæson var ikke overbevisende. I de syv efterfølgende løb blev det kun til 7 point. For Berger har det været en flot karriere, og det vil være et flot punktum hvis Berger vælger at lægge hjelmen på hylden, og ikke forsøge et comeback a la Mansells i 1995.

Hungaroring, Ungarn: Michael Schumacher sætter pole foran Villeneuve, og dermed fortsætter de to VM-titelkæmpere med deres duel. Damon Hill er overraskende helt oppe på tredjepladsen. Tredjepladsen skyldes ikke udelukkende Bridgestone-dækkene, da flere af Bridgestone-kørerne ligger langt tilbage i feltet. Mika Hakkinen fortsætter med at køre godt om lørdagen og tager fjerdepladsen mens Frentzen tager sjettepladsen, mens begge Jordan-biler skuffer og er langt tilbage i startrækken, som nummer 13 og 14.

Schumacher holder føringen igennem første sving med Hill efter sig, og Irvine, som har haft en god start, er på tredjepladsen. Villeneuve falder derimod ned på 5. pladsen. Umiddelbart ser det ud til at Schumacher ubesværet kan køre væk, men efter et par omgange haler Hill ind på sin gamle ærkerival, og presser på for at overhale. Det ene

BB  

 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk