Artikler

Indeks 

Visiret mod Montreal

 
Af Christian Sædder.
 
Mens hele formel 1-cirkuset nu er ved at blive bragt over Atlanten til det forestående canadiske Grand Prix, er opmærksomheden igen rettet mod styrkeforholdet mellem Ferrari og McLaren Mercedes. Denne gang også mod det interne styrkeforhold mellem verdensmesteren, Mika Hakkinen, og hans teamkollega, David Coulthard, som efter sin sejr i Monaco, nu ligger på andenpladsen i VM stillingen, 12 point efter Michael Schumacher.

Der hersker næppe tvivl om at Hakkinen stadig er den hurtigste af de to McLaren-kørere, men det alene gør det tydelivis ikke. David Coulthard har tilsyneladende et større psykisk overskud i øjeblikket. Det velsete engelske motorsports blad, Autosport, har fornyligt døbt skotten "Bravehard", og det må siges, at det er ganske rammende. Nogle peger på at Coulthard er blevet mere målrettet efter den tragiske flyulykke i Frankrig, men man bør huske at Coulthard allerede var på vej mod topformen før ulykken. At ulykken så ikke har påvirket ham mere end den har, ja, det er vanskeligt for os almindelige dødelige at forstå.

Det øjeblikkelige styrkeforhold mellem Ferrari og McLaren er lidt defust, for selv om Michael Schumacher meget hurtigt lagde afstand til sine konkurrenter i Monaco for knap fjorten dage siden, så var det tydeligt at de to Jordan'er med Trulli og Frentzen formåede at sinke resten af feltet betydeligt, og Schumachers meget store forspring skal nok mere ses i lyset af at løbet i Monaco efterhånden er mere show end et egentligt Formel 1-løb, og det er beskæmmende at en langsom bil kan formå at holde et helt felt bag sig over ulidelig mange omgange, uden at de bagvedkørende på noget tidspunkt har en reel chance for at komme forbi, med det resultat at bilerne bare kører rundt som perler på en snor.

Men vi må nok se i øjnene, at der stadig er så meget prestige og glamour omkring Grand Prix'et i Monaco, at der formentlig ikke er nogen, som er ved deres fulde sanser, der tør røre ved det, selv om det måske var ved at være tiden.

Men selv om Schumachers store forspring delvist var forårsaget af de to Jordan-racere, så kan der næppe herske tvivl om at Schumacher var stærkt kørende i Monaco, hvilket er mere end vi kan sige om Rubens Barrichello i den anden Ferrari. Brasilianeren har haft mere end almindeligt svært ved at holde trit med Michael Schumacher i denne sæson, og det trækker ned i Ferraris odds, da Schumacher nu tilsyneladende kæmper alene mod Coulthard og Hakkinen, hvilket kan få betydning på den smalle Gilles Villeneuve-bane, som i lighed med banen i Monaco kun byder på ganske få reelle overhalingsmuligheder, men alt i alt passer banen nok bedre til Ferrari'en end til McLaren Mercedes'erne. Det reelle forhold mellem de to topteams vil vi formentlig først se under lørdagens kvalifikation, og afstanden mellem dem her vil næppe være meget større end 0.350 sek. formentlig i Ferraris favør.

Ferrari teamet ligger da heller ikke skjul på, at det formentlig bliver et tættere opgør end der var tale om i Monaco før M. Schumachers venstre baghjulsophæng brød sammen. Selv siger Schumacher: "Montreal er en bane jeg holder meget af. Den har flere gode kombinationer af både hurtige og langsomme sving, som kræver det absolut bedste af bilen, motoren, køreren og bremserne. Men jeg håber at arrangørerne har fået gjort noget ved det stykke ved Essen i år, så vi kan undgå at der flyver støv ind på banen hver gang en bil kommer lidt for langt ud i rabatten, hvilket var årsagen til, at jeg kørte galt sidste år." Omkring dette års Grand Prix sagde Michael Schumacher yderligere: "Ferrari'en er efterhånden god på alle baner, og selv om banen er hurtigere end Monaco, så skulle banen passe Ferrari'en godt.

Hos BMW.Williams-teamet er hovedparten af opmærksomheden koncentreret om Ralf Schumacher, og om hvorvidt den skade han pådrog sig i Monaco, stadig forvolder tyskeren så mange smerter, at han måske skal sidde over i Canada. De sidste meldinger er dog positive, så der er fornyet håb hos Williams.
Ang

CS  

 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk