Artikler

Indeks 

Bakspejlet - Montreal

 
Så gik endnu en race-weekend. I årets 8. Grand Prix scorede regnkongen Michael Schumacher sæsonens 5. sejr. Og måske en af de nemmeste sejre i sin karriere. Schumacher er nu oppe på 40. sejre i alt – én enkelt mindre end Ayrton Senna.
Glamouren, pigerne og stjernerne i Monaco blev efterfulgt af Montreal – en bane der minder lidt om Monaco, men hvor omgivelserne er knap så fashionable, og en bane der kun bruges denne ene gang om året. Og Montreal gav os alt det, vi forventer af et Grand Prix: Overraskelser, regn, action, skuffelser og overhalinger. Og til slut var det Ferrari-folket der triumferede, mens McLaren åbenbart havde brugt weekenden på at se for meget Inspector Gadget: ”Next time I’ll get you – next time!!”.

Man havde ellers lagt op til den helt store fest hos McLaren. Få dage inden løbet havde The Boss Ron Dennis fået tildelt en medalje af den engelske Dronning, herself. Og teamet fejrede sit Grand Prix nr. 500 – gerne med en gentagelse af Monaco, hvor Dennis fortalte, at selvom Schumacher var god, ”kan han ikke gå på vandet”.

Fra Monaco kom David Coulthard fyldt med selvtillid, udråbt som Bravehard (og ikke heart) for første gang som McLarens nr. 1. Med sig havde han sin slukørede og stampende holdkammerat, Mika Hakkinen, der var vred over, at han ikke måtte køre forrest længere! Dertil var den dobbelte verdensmester fyldt med selvmedlidenhed i en sådan grad, at man kunne forveksle ham med sin lillebror, der ikke må få den nyeste Action Man: ”Ingen kan lide mig, og alle vil have, at jeg ikke skal vinde!” Coulthard havde levet i rollen som nr. 2 i adskillige år, uden tilnærmelsesvis at nå samme niveau. Men han har også en model-kæreste...

Ferrari kom med masser af gå-på-mod. Man havde rettet fejlen, der kostede Schumacher sejren i Monaco, og Schumi mente derfor, at han kunne vinde – sidste år lavede han ellers sin ”årlige fejl” på denne bane, men man lærer som bekendt af sine fejl.

Kvalifikationen
Og allerede den første tidskørsel viste, hvad vi så ofte før har set i denne sæson; Kampen skulle stå mellem Ferrari og McLaren. Jaguar, der også var fyldt med selvtillid ovenpå de tre point fra Monaco, var overraskende best-of-the-rest i første omgang: ”Nu har vi fået styr på vores problemer!”. Og Herbert havde endelig fundet sine lykkesten, for hele weekenden var han hurtigere end sin holdkammerat, Irvine. Men efter fredag kommer som bekendt lørdag, og det er først dér, det gælder. Jaguar rutchede nedad i rækkerne med en fart der ville gøre dem verdensmestre, hvis de kunne gøre det omvendte. Og igen kørte Coulthard hurtigere end Hakkinen, der ellers havde haft travlt med at fortælle, at han i hvert fald ikke havde nogen problemer med motivationen.

Når man tog i betragtning, at pole-position ikke i de 12 foregående løb har resulteret i en sejr, troede kørerne virkelig på at 13. gang ville være lykkens gang – der var i hvert fald kamp til stregen. Først Schumacher, så Coulthard, så Hakkinen - Coulthard igen!
Og så endte det hele med pole til Schumacher, 2. pladsen til Coulthard, mens Barrichello jeg-skal-vise-dem blev nr. 3. På 4. pladsen fandt vi Hakkinen, der stadig var sikker på, at han ville blive verdensmester. Begge Jordan- og BAR-kørere var med fremme i top ti.

Løbet
Der er en gylden regel i Formel 1: I de sidste 15 sekunder inden opvarmningsrunden skal mekanikerne have forladt banen. Coulthard ville blive temmelig vred på denne ”åndssvage regel” senere på dagen – det vender vi tilbage til. Mens bilerne holdt på rad og række inden opvarmningsomgangen, lavede Coulthard en fejl, som man ikke må begå, når man er 12 point bagud i mesterskabet: Han stallede bilen. Heldigvis er McLaren-mekanikerne ikke kendt for at være bovlamme, så de kom hurtigt Bravehard til undsætning. Men de nåede ikke at forlade banen, før de

ISH  

 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk