Artikler

Indeks 

Visiret mod A1 Ring

 
Af Christian Sædder.
 
Efter at David Coulthard kørte en flot sejr i hus i det franske Grand Prix for snart fjorten dage siden, er der på nu på ny kommet en smule spænding omkring VM titlen, selv om Michael Schumacher stadig har en solid 12 points føring over skotten. 12 point lyder komfortabelt, men spørgsmålet er, om det er nok for nuværende. Før sæson starten sagde Ron Dennis, at dette års McLaren Mercedes ikke ville fungere optimalt før tre til fire løb inde i sæsonen. Det blev til en del flere, men det ser nu ud til at McLaren raceren til stadighed bliver bedre og bedre, mens der er status Quo hos Ferrari. Det betyder, at der faktisk ikke i øjeblikket er nogen reel forskel på de to racere, altså set ud fra et konkurrencemæssigt synspunkt. Spørgsmålet er nu om McLaren raceren kan blive bedre endnu, og hvis, kan Ferrari så svare igen og dermed rive mere ud af deres F1 2000.

Op til det franske Grand Prix forventede vi en tidsforskel på ca. 0.100. Den faktiske forskel var efter kvalifikationen på Magny Cours på 0.108 i Schumachers favør, og vi må derfor påregne at tidsforskellen mellem Coulthard og Schumacher op til Grand Prix’et på A1 Ring vil være omtrent den samme, men denne gang vil det formentlig være McLarens, som er de stærkeste, og Coulthard skulle være i stand til at tage Pole Position, da den østrigske bane passer bedre til McLaren.

Der er dog en ting, der kan rykke ved denne ”prognose”, og det er Michael Schumacher, og det selv om fordelen i øjeblikket ser ud til at ligge hos McLaren-Mercedes. Schumacher er manden, som kan rive uanede ressourcer frem når det er allermest påkrævet, hvilket vi ikke ligefrem kan sige om David Coulthard. Som sagt er skotten i øjeblikket stærkere end nogen sinde, men det Canadiske Grand Prix viste med al tydelighed, at Coulthard ikke har for mange ekstra ressourcer at trække på, når der opstår problemer, og det kan blive afgørende på A1 ring og dermed i den samlede VM stilling.

Østrig byder velkommen til 'The Sound of Formula 1'
Foto: Allsport

Det østrigske Grand Prix, som vendte tilbage på Grand Prix kalenderen i 1997, har en lidt speciel historie, som starter i 1948, hvor en gruppe entusiaster arrangerede et sportsvogns løb på en nedlagt militær flyveplads fra anden verdenskrig. Den dengang ”L” formede bane blev afmærket med halmballer, noget primitivt, men dengang var man ikke så fordringsfuld og løbet blev en stor succes, og banen blev derefter kaldt Zeltweg efter den nærliggende by.

Zeltweg banen var i 1964 vært for det første Østrigske Grand Prix, men den begivenhed var langt fra nogen succes. Banen var så ujævn at mange af deltagerne måtte udgå med sammenbrudte hjulophæng og italieneren, Lorenzo Bandini arvede derfor en nem sejr efter at flere af de foran liggende måtte udgå. Banens ringe standart betød, at det planlagte Grand Prix det følgende år blev fjernet fra Grand Prix kalenderen.
De østrigske arrangører var selvfølgelig ikke begejstrede for den beslutning, og man gik snart efter i gang med at anlægge en helt ny bane ikke langt fra den gamle Zeltweg bane. Den nye bane, som stod færdig i 1969 fik navnet Österreichring. Og investeringen bar frugt allerede i 1970 hvor Formel 1 cirkuset vendte tilbage til Østrig, og Österreichring dannede derefter rammen om det østrigske Grand Prix frem til 1987. Derefter skulle der gå ti år og endnu en investering på ca. 17,5 millioner £ eller 300 millioner østrigske shillings før Østrig igen kunne kalde sig værter for et Formel 1 Grand Prix. Banen skiftede igen navn denne gang til A1 Ring.

Brambilla har sat sit spor på Formel 1-historien i Østrig
Foto: Allsport

Det lunefulde vejr i bjergene omkring den østrigske ba

CS  

 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk