Artikler

Indeks 

Visiret mod Hockenheim

 
Af Christian Sædder.
 
I de sidste previews har vi lagt en del vægt på den fysiske afstand mellem Ferrari og McLaren, og vi havde tippet afstanden i Østrig til at ligge omkring 0.100 sek, men da Michael Schumacher, under sit bedste forsøg på at sætte en tid under lørdagens kvalifikation, spandt ved indgangen til Remus kurven, forsvandt grundlaget for en retvisende sammenligning og vi endte op med en afstand på 0.636, hvilket vi ikke rigtig kan bruge til noget.
Men hvis vi stadig går ud fra, at vi ligger med en tidsforskel på omkring de 0.100, er det nok ikke helt forkert, og på en bane som Hockenheim vil dette nok være i McLarens favør, da højhastigheds baner normalt ligger bedre for McLaren, selv om det ikke har helt så stor betydning, som det havde sidste år.


McLaren kan have en lille fordel på Hockenheim.

Efter at FIA her til aften (Tirsdag) har afsagt dom i sagen om den manglede forsegling, har Ferrari igen taget føringen i Konstruktørernes VM med 92 point mod McLaren Mercedes, som nu er landet på 88 point, og det bør bemærkes at det igen er lykkedes FIA at ramme en dom, der falder i Ferraris favør. Havde man valgt at diskvalificere Hakkinen, så havde Coulthard arvet sejren og dermed kun været 2 point efter Schumacher. Med dommen i dag har Schumacher bevaret sit 6 points forspring til Coulthard og Ferrari er på ny i spidsen for konstruktørernes VM.

Fra McLaren Mercedes 88 point er der hele 69 VM point ned til BMW Williams teamet, som ligger nr. 3 i konstruktørernes VM med beskedne 19 point, men det er altså nok til en tredje plads i øjeblikket, og det siger jo en hel del om den øjeblikkelige magtfordeling i Formel 1. Og det er et faktum, at hvis denne kedelige udvikling får lov at forsætte, så vil Formel 1 sporten med al sandsynlighed begynde at miste publikum, specielt hvis CART serien gør alvor af planer om at rykke nogle af deres løb til Europa. Hvis det kun er spændingen, man går efter, så har CART serien væsentligt mere at byde på. Men tilbage til BMW Williams, som indtil nu har klaret sig pænt, når man tager i betragtning, at det stadig er første sæson med den nye BMW motor, og Gerhard Berger sagde da også ved sæson premieren, at man først og fremmest satsede på stabilitet. Dette ser ud til at have givet bonus, og nu må målet bestemt være endnu et par podium pladser i nogle af sæsonens resterende løb, og Hockenheim ville bestemt ikke være noget dårlig sted at begynde.
Men det er ingen hemmelighed, at man hos BMW er en lille smule betænkelig vedrørende de store belastninger motorerne udsættes for på langsiden ud gennem "Odenwald " skoven. Langsiden er den længste i Formel 1. Det skal dog for en god ordens skyld nævnes at alle de løbs test, som er blevet udført i prøvebænken på fabrikken i München, er forløbet uden problemer, og man er således optimistiske omkring de forestående løb.


Er Williams ved at vise de øvrige i 2. division ryggen?

Kun et point efter BMW Williams finder vi Benetton, som ser ud til at blive stærkere for hvert løb, og det er nok kun et spørgsmål om tid før Benetton tager afstand fra de øvrige teams i mellem gruppen og indtager en mere permanent tredjeplads i mesterskabet.

Alexander Wurz - En truet mand i Formel 1.

Mens alt ser ud til at gå den rigtige vej for teamet og ikke mindst Giancarlo Fisichella, så kæmper Alexander Wurz stadig for sit sæde i teamet. Efter det østrigske Grand Prix fik Wurz en tilkendegivelse fra sit team om, at han kunne påregne at beholde sit sæde sæsonen ud, men ikke så snart det var sagt startede nye rygter, som går på at Wurz vil miste sit sæde efter det forestående Grand Prix på Hockenheim. Det er dermed ikke de bedste betingelse

CS  

 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk