Artikler

Indeks 

Bakspejlet - Hockenheim

 
Af Benjamin Bredahl.
 
Det var et noget aparte løb på Hockenheim som vi blev præsenteret for. Vejret, en sur franskmand, en god portion held og vilje til sejr var ingredienser i cocktailen Hockenheim 2000.

Manden i fokus var Rubens Barrichello. Heldigvis blev det rent sportsligt at løbet vil blive husket, selvom det må siges at en udefrakommende faktor spillede en stor rolle i det endelige udfald af løbet. Da jeg løb resultatet fra kvalifikationen igennem var det næsten fornærmende at finde Barrichello så langt tilbage. Der var dog en forklaring til det, men det var faktisk Ferraris dårligste placering i kvalifikationen…Hvordan skulle brasilianeren dog kunne vende det til noget positivt? Alligevel er det sådanne situationer der skaber legender, og Barrichello kan skrive sig ind i historien som en af de eneste kørere der har præsteret at starte så langt tilbage og alligevel omsætte det til sejr.

Første sejr – Rubens Barrichello vandt sit første løb på legendarisk vis

Resultatet var på mange måder forfriskende. Formel 1 behøver profiler og Rubens Barrichello har været en spirende Formel 1-vinder – men uheld og det at være andenkører for Schumacher har ikke bragt ham helt tæt på sejre. Ikke mindst er følelsen af at vinde for Ferrari enorm – det sætter prikken over i'et. Samtidig markerede det sejr nr. 1 efter Senna. Vi skal helt tilbage til det sidste grand prix i Adelaide i 1993 for at finde Ayrton Sennas sidste sejr. Tomrummet efter Senna har været svært at fylde ud, men nu kan Brasilien igen feste. For VM var det endvidere perfekt. Schumacher kan nu nås af tre kørere – og VM er tættere end nogen sinde. Det der i starten af sæsonen lignede en regulær walk-over, er nu en spændende thriller.

Ramt igen

Lad os nu se på løbet – og ikke mindst på de episoder som kom til at skabe et på mange måder legendarisk løb. Der var igen set frem til starten – og det lå i luften at den skulle skabe debat. David Coulthard har råbt højt om at han er træt af Schumachers starter og at han vil have tyskeren straffet. Skotten lovede at han ville køre helt til grænsen i starten – og det løfte (trussel??!!!) holdt han. David Coulthard holdt i pole position med Schumacher ved sin side. Bag sig havde de overraskelsen, og måske den flotteste præstation i kvalifikationen, Giancarlo Fisichella. Kvalifikationen var blevet kørt under blandet forhold hvor det var afgørende at få en tid de første 4-5 minutter. Det gav også de store forskydninger. Hakkinen holdt i 4. position – og så havde vi dem der "floppede" – Frentzen som nummer 17 og Barrichello som nummer 18!

Tilbage til starten: Skotten trækker skarpt ind foran Schumacher – ganske som tyskeren har gjort før. Han mister moment og forsøger at trække venstre om skotten for at holde ideallinien i det første sving. Men der er andre kørere på banen, så den linie har Fisichella fundet. Resultatet er at de to kører sammen, Schumacher spinder rundt og Fisichella kan ikke holde sin racer på banen da den puffes ud i gruset og har fået brækket frontvingen. Det holder Michael Schumacher og Fisichella – igen! Bagefter havde de travlt med at give hinanden skylden. På den ene side har Schumacher ret i at Fisichella ikke holder igen – men hr. Schumacher må fra tidligere sammenstød huske på at der ikke er påkørselsret i Formel 1!

Ude igen – Schumacher udgik allerede i første sving til skuffelse for de mange fans

Coulthard har sikkert fået sig et grin da han noterede sig at hans modstander fik tæv med hans egne metoder. Men den store vinder var Mika Hakkinen. Han leverede også en kanonstart, hvor han snoede sig sirligt udenom kamphanerne og så var Hakkinen i front. Hvad skal man da også med pole, hvis man alligevel fører inden det første sving… Hv

BB  

 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk