Artikler

Indeks 

Bakspejlet - Hungaroring

 
Af Benjamin Bredahl.
 
Velkommen til stegepanden! Igen i år blev de 22 racere sendt på banen i brændende hede, mens de mange tusinde tilskuere kunne følge med på 'kanten af den dybe tallerken'. De mange fans var kommet for at se udviklingen i den ultratætte kamp om VM, hvor fire kørere i teorien kunne blive nummer 1.

Det var på mange måder en radikal ændring at tage fra den hurtige Hockenheim-bane og så tage til den snørklede Hungaroring (eller Monaco uden bander som den også kaldes). I princippet ville det være en bane der lå til Ferrari. Men da weekenden var omme kunne det konstateres at McLaren og i særdeleshed Mika Hakkinen var i topform. Samtidig blev det også starten af løbet der blev udslagsgivende for det endelige resultat. Da jeg satte mig for at se løbet søndag eftermiddag, havde jeg en klar fornemmelse af at Schumacher ville tage sejren.

Nu er fornemmelser ikke altid alt for objektive, men hele baggrundsspillet så ud til at være til Ferraris fordel. En langsom bane hvor taktik og timing i alle løbets faser ville være af største vigtighed, og så også det faktum at tyskeren tog pole position i fornem stil. Det hele så yderligere meget lovende ud efter søndagens warm-up. Godt nok satte Coulthard bedste tid, men Hakkinen var langt efter. Der havde nemlig været problemer om lørdagen. Balancen i raceren var ikke optimal – og det var åbenbart først i de sidste timer at raceren begyndte at være funktionel – men sådan er Formel 1. Der kan på ingen tid vendes op og ned på det hele.

Den vigtige kvalifikation

Der var peget på kvalifikationen som den der kunne afgøre det ungarske grand prix. Selvom løbet kan vindes fra en placering længere tilbage, så indbyder banen ikke til overhalinger. Selv ikke af langsommere kørere… Derfor foregik der et taktisk spil i kvalifikationen, hvor temperaturen kom godt over 30 grader. Michael Schumacher ventede til cirka halvvejs i kvalifikationen med at sætte sin første tid. Dette har været timet optimalt i forhold til banen. Ingen kører kom siden hen i nærheden af tyskerens bedste tid. Coulthard var den der kom tættest på – og så var der alligevel et par tiendedele der manglede. Hakkinen kørte sig til 3. pladsen, mens dagens positive overraskelse var Ralf Schumacher.


Michael Schumacher fik pole – men dens værdi var søndag eftermiddag dalet markant!

Ralf kørte sig ind på 4. pladsen og noterede sig dermed den bedste startplacering i år. Dermed skubbede han Barrichello ned på 5. pladsen. Brasilianeren havde ellers forklaret at han mente at han nok havde en chance i mesterskabet. Med 5. pladsen i Ungarn var det næppe sandsynligt at dette blev aktuelt! I øvrigt fortalte han allerede efter fredagens træning at banen ikke rigtig passer til hans stil… Frentzen kom ind i top-6 på den yderste plads, men Ralf Schumachers præstation understregede blot at Jordan slået tilbage. Det var i år at Eddie Jordan drømte om mesterskaber og flere sejre… 1999 var måske blot et lucky-shot…

Det støver stadig

Hvis der er noget som Hungaroring er kendt/berygtet for, så er det den støvede overflade. Hvert år tager det et par træninger inden banen er kørt til og støvet fra ideallinien er fjernet. Banen bliver sjældent brugt – og derfor lægger der sig meget støv og snavs. Fredag formiddag var det da også de små teams der fik æren at lege fejeblad for de store teams! Men i forhold til løbet om søndagen ville støvet også få en vigtig rolle.


Den vigtige start – bemærk de store støvskyer bag kørerne i det snavsede spor

Kørere der havde sikret sig en ulige startplacering – altså kørere der lå på ideallinien bag Michael Schumacher, ville have en stor fordel. De ville være fri for at starte i det snavsede spor. "Det er allerede hårdt at overhale på grund af banens des

BB  

 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk