Artikler

Indeks 

Visiret mod Spa-Francorchamps

 
Af Christian Sædder.
 
Efter at føringen i dette års VM har skiftet hænder er udfaldet vedrørende dette års verdensmesterskab gået hen og blevet utroligt spændende, ikke mindst fordi det er Mika Hakkinen, der har taget føringen, og ikke dennes team kollega, David Coulthard, som det meste af sæsonen har været Michael Schumachers nærmeste rival.
At føringen i dette års VM skulle skifte hænder efter det ungarnske Grand Prix, kom nok lidt som en overraskelse for mange.

Forud for det ungarske Grand Prix havde vi forudset en forskel i styrkeforholdet mellem Ferrari og McLaren Mercedes på 0.250 i Ferraris favør, og den kom faktisk helt op på 0.372, hvilket var lidt mere, end vi havde forudset. Men som ventet havde Ferrari overtaget på den snoede Hungaroring, i hvert fald under kvalifikationen.
Løbet blev nemlig en helt anden historie, og det var imod al forventning at Hakkinen, og ikke mindst McLaren Mercedes teamet, var de absolut hurtigste under selve løbet. Ikke mindst starten var udslagsgivende, hvor Mika Hakkinen havde endnu en formidabel start, og sejren var helt fortjent. Michael Schumacher var derimod en skuffelse, selv om han nok ikke havde muligheden for at yde mere modstand, og han kan formentlig takke den smalle og snoede bane for, at han var i stand til at holde Coulthard bag sig.

Spa Francorchamp, som ligger smukt placeret i Ardennerne, har ikke meget til fælles med Hungaroring, og vi kan derfor ikke bruge resultaterne fra det Ungarske Grand Prix til ret meget. Vi kan blot konstatere at banen på papiret skulle passe McLaren Mercedes teamet bedst, og det bliver svært for Ferrari at hamle op med konkurrenten.
Ser vi på løbet sidste år, så var McLaren Mercedes i en klasse for sig selv, og med de seneste aerodynamiske forbedringer, som teamet er kommet op med, så tyder det på, at vi står foran endnu et løb med McLaren Mercedes dominans. Om Coulthard igen i år kan holde Hakkinen bag sig er dog ikke givet. Hakkinen er tydeligvis på vej ud af den modgangsspiral, som faktisk mere eller mindre har plaget ham siden han kørte af banen i det Italienske Grand Prix på Monza sidste år.
Det er et faktum, at Hakkinen er en kende bedre end Coulthard, når alt vel og mærke klapper for finnen, for det vil være synd at sige, at han har klaret forårets modgang særlig flot. Men alt tyder nu på at Hakkinen bliver stærkere, samtidig med at selvtilliden gradvist kommer tilbage, og det kan få betydning for afgørelsen af dette års verdensmesterskab. Hakkinen må også regnes for favorit på den hurtige Spa bane.


Coulthard pressede sidste år hårdt på - lidt for hårdt i starten

Der er dog en faktor, som kan ændre lidt på udfaldet af det forestående Grand Prix, og det er det ustadige vejr i Ardennerne, og skulle vi gå hen og få regn i weekendens Grand Prix, så skifter favorit værdigheden over til Ferrari og ikke mindst Michael Schumacher, for selv om Rubens Barrichello også er en fremragende regnvejrs kører, så er brasilianeren afskåret for at vinde løbet, så længe Schumacher har chancen for at vinde.
Men Ferrari teamet har også arbejdet med aerodynamiske forbedringer, og frontvingen er fornyelig blevet re designet, og selv om det ikke havde den store indvirkning på Hungaroring, så kan det måske have betydning på den langt hurtigere Spa Francorchamp bane, men spørgsmålet er, om det er nok.

Men nok om McLaren Mercedes og Ferrari. 87 point længere nede finder vi nr. 3 i konstruktørernes VM, og det er ved at være en lidt pinlig affære for Formel 1 sporten at forskellen er så markant, som det nu er tilfældet, og vi kan kun håbe på at denne triste udvikling har toppet i år.
Williams BMW fik midt i sidste uge lov til at tage overskrifterne i dagspressen for en dag, da det blev offentlig gjort at Jenson Button fra næste sæson skal køre for Benetton teamet. Dett

CS  

 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk