Artikler

Indeks 

Bakspejlet - Spa-Francorchamps

 
Af Benjamin Bredahl.
 
Den belgiske Spa-bane indbyder til at skabe legender. I 1990'erne har det været den bane som har produceret mest drama og løbet i 2000 blev ikke en skuffelse.

Skal det siges direkte, så er Ferrari på en kraftig retræte. De mistede føringen i begge VM-kampe i Ungarn. Medicinen blev med det samme ordineret: hårdt testarbejde. Det italienske team brugte utrolig mange timer på Mugello og Fiorano, hvor teamets tre kørere næsten arbejdede i døgndrift. Teamet kom derfor til Belgien med højt humør, selvom de godt vidste at Spa ville være McLaren-land. Schumacher forsøgte inden løbet skulle køres at forsikre at det ikke var sejren der var et og alt – men at de i det mindste stadig holder McLaren i kort snor. Men chancerne for at vinde begynder så småt at ebbe ud, og nu er det definitivt McLaren og Hakkinen der har serveretten til VM.

Første svaghedstegn

De første svaghedstegn hos Ferrari kom under lørdagens kvalifikation, der blev kørt i strålende solskin. Godt nok blev Schumacher hindret et par gange i at forbedre sin tid, men det devaluerer ikke Hakkinens pole. Med mere end trekvart sekund sikrede han sig pole – ikke foran Schumacher, men derimod Trulli og Button. Det var i det hele taget meget overraskende at se de to kørere med fremme – og så endda foran Schumacher… Det var næsten også helt ironisk at Button klarede sig bedre end Ralf. Button er jo blevet vraget til fordel for Montoya. En ting er sikkert: Benetton får stor gavn af briten, når de får luget de værste unoder væk!

Brødrene Schumacher måtte finde sig selv tilbage som nummer 4 og 6, mens Coulthard og i særdeleshed Barrichello skuffede. De var virkelig udenfor det gode selskab, og lignede allerede store tabere i VM. Skotten blev nummer 5, men var dog rimelig tæt på Schumacher, mens Barrichello klarede sig dårligere – som nummer 10! Det er simpelthen ikke godt nok!


Pole nr. 26 kom i bogen – Hakkinen var i topform

Ferrari var sat, og Schumacher håbede nu på at vejret ville skifte til regn om søndagen. Hele resultatet af kvalifikationen findes her.

Det lykkedes at få regnen ind over Spa – ganske som vi plejer… - og dermed ville afstandene mellem Hakkinen og Schumacher være mindre. Morgenens warm-up blev kørt i regnvejr, men intet indikerede at finnen ville blive dårligere på trods af dette. Samtidig var Trulli og Button fortsat godt med, så løbet så ud til at kunne blive meget lige.

Dog regnede det ikke så meget at det gav associationer til løbet i 1998, hvor kørerne i starten tonsede ind i hinanden og leverede F1-historiens største kæmpecrash. Giancarlo Fisichella viste dog at det kan være farligt at køre en Formel 1-racer i regnvejr. På vej ud af 'Stavelot' snitter han kerben og kommer i slinger under warm-up'en. Hans racer ryger ind i dækkene og vælter om på hovedet. Heldigvis sker der ikke noget med italieneren. Han havde i øvrigt et mærkeligt løb med mange problemer – lørdag blev det kun til et forsøg i kvalifikatonen og søndag udgik han tidligt. Lige et løb til glemmebogen for Fisichella.

Anderledes startprocedure

Søndag eftermiddag lå der forsat meget vand på banen, men det var oplagt at det ville skifte til at blive et tørvejrsløb, eftersom regnen var ophørt. Det var derfor blot et spørgsmål om tid inden der skulle køres med rillede dæk. Der var vand på banen, og det blev åbenbart af løbsledelsen anset for farligt at starte på reel vis. Taget i betragtning hvor lidt spray der kom fra kørerne på vej ned mod 'La Source' virkede det noget hysterisk at der skulle foretages en rullende start. Løbet blev sat i gang bag pace-car og derfor blev den første omgang således kørt på den måde, men alligevel virkede

BB  

 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk