Artikler

Indeks 

Formel-1.dk på Spa - Vol 2.

 
Af Brian Kunov Pedersen.
 
Kl. 6.30 var der afgang fra hotellet, og ca. 1 time senere stod vi der så. Grand Prix -dag, endelig. Men hvad skete der? Det var et frygteligt vejr. Gråvejr med regnbyger. Men vi var forberedte, på med regntøjet. Ud til "vores" sving og finde en god plads. Det var lidt håbløst, det virkede som om, alle havde udset sig svinget, som deres plads. Men vi fandt en plads, og så skulle tiden bare slås ihjel. Kl. 9,30 var der warm-up. Og man kunne se, at alle havde travlt med at finde et nyt set-up, det havde jo ikke regnet de foregående dage. Og det blev da også til nogle afkørsler lige for næsen af os.

Kl. 11,15 var der kørerparade, og de kendte stjerner skulle rundt på banen og vises frem. Det blev dog ikke meget vi så til dem. De gemte sig alle bag førerhuset på den lastbil, der kørte dem rundt. Og da det stadig regnede, havde de paraplyer med, så det var kun i glimt, at vi kunne se den øverste halvdel af dem. Men vejret fik igen skylden. Og så var der ventetid igen, da hovedløbet for Porsche Supercup var blevet aflyst, ikke pga. af vejret, men pga. af dækproblemer, der havde været adskillige problemer de foregående dage for mange af kørerne. Og så valgte man at aflyse. Ventetiden blev udnyttet med, at vi på skift gik hen og blev bespist. Forlod man sin plads var den straks overtaget af en anden. En anden sjov ting publikum brugte ventetiden på, var at bruge deres medbragte tudehorn. Der var bare én der skulle begynde, så var der flere hundrede som stemte i. Så var man ikke blevet døv af motorlarmen, så blev man det af tudehornene.

Så nærmede tiden sig. Ca. 13,30 kørte alle nogle få omgange, for lige at tjekke det nye set-up. Derefter kørte alle til deres respektive startplaceringer på gridden. Klokken blev 14,00, og vi fik besked over højtaleranlægget, at man ville starte med safety car. Og egentlig meget forståeligt. Vi skal bare tænke 2 år tilbage, og huske på hvad der skete der. Og det var vel egentlig grunden til denne startprocedure. Så gik løbet i gang, og selve atmosfæren blandt publikum var helt fantastisk, det var tydeligt, hvem der var fans af hvem. Modsat fodbold, så var der ingen krig blandt publikum, andet end hvad tudehorn og flag kan klare. Stor var skuffelsen blandt vel nok størstedelen af fansene, da løbet var afsluttet.

Efter løbet var der rigtig mange mennesker der valfartede mod udgangene, det var helt håbløst at komme ud. Til alt held blev alle porte ind til banen åbnet, og man fik mulighed for at komme ind og betræde den asfalt som alle heltene havde kørt på få minutter forinden. Mange benyttede sig af denne mulighed, og kunne samtidig få samlet lidt souvenir. Der er rigtig mange rester fra dækkene i svingene, så der blev samlet rigtig meget ind. Vi brugte muligheden for at gå på selve banen om til pitten, hvor der var rigtig mange mennesker samlet for at kikke ind over pitmuren. Det kunne jo være at man kunne få chancen for at se noget af alt det spændene der foregik derinde. FIA's teknikere havde travlt med den tekniske kontrol af alle bilerne. Og efterhånden som de nåede igennem, blev bilerne pakket sammen til hjemtransporten.

Hjem skulle vi også, og på vej væk fra banen, blev der tid til at få lidt at spise fra de mange boder der var opstillet. Der er lidt for enhver smag. Det kan anbefales at prøve.
Så var det efterhånden tid for afgang, og vi nåede frem til bussen i det store menneskemylder der stadig var ved tilfaldsvejene. Men som sædvanlig når mange mennesker er samlet et sted, og gerne vil derfra på en gang, så giver det kø. Men det er en del af det. Og så begyndte hjemrejsen, hvor der selvfølgelig blev talt meget om løbet, og diskuteret frem og tilbage. Selve hjemrejsen gik stille og roligt i løbet af natten og mandag morgen blev man sat af på de respektive steder, hvor man var stået på busserne.

Alt i alt en kanontur.

Spa er som tidligere nævnt en af de gamle klassiske baner, som endnu er i næsten oprindelig stand, og som absolut er et besøg værd. Det kan anbefales, at man har ko

BKP  

 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk