Artikler

Indeks 

Formel 1 møde i London - Vol. 1

 
Af Per Dons-Larsen.
 
Onsdag var der travlt i den engelske lufthavn, Heathrow. Grunden til det var, at udover den sædvanlige trafik, så havde Max Mosley og Bernie Ecclestone aftalt møde med nogle af teamcheferne i F1. Og det gik ikke stille af sig. Foruden en dagsorden indeholdene forskellige forslag til ændringer i F1, var der også en diskussion om Max Mosley.

Men lad os tage nogle af de punkter, der oprindeligt var på dagsordenen.

Det drejer sig i første omgang om fredagen og dens betydning. Der har været flere forskellige forslag fremme om at ændre fredagens skema, endda at fjerne den helt fra programmet. Men meget tyder på, at fredagen forbliver på programmet, dog i en ændret udgave. For at beholde fredagen, skal der ændres nogle ting. Der er kommet forslag frem, om at indføre to kvalifikationsrunder, den ene skal så placeres om fredagen, bl.a. af hensyn til steder hvor vejret skifter meget.

Et andet forslag indeholder et begrænset antal testdage i løbet af året. Antallet af testdage, skal begrænses til 30 dage incl. dæktest. Ingen tests i mellem løbene, undtagen FIA godkendte test af dæk. Man vil i dette forslag også lave et testforbud i to måneder om vinteren. Dvs. i december og januar måned. Til gengæld vil alle teams få mulighed for at få 10 sæt dæk til rådighed. Det foreslås for at få en større aktivitet om fredagen, som kan være temmelig kedelig. Og med det vil man skabe større interesse for fredagens sessioner, og dermed også større medieopmærksomhed. Til gengæld skal alle teams aflevere 2 sæt dæk fredag eftermiddag, når de respektive sessioner er overstået. Hvis man ikke gør det, vil man blive frataget retten til at have de ekstra 2 sæt dæk til rådighed. Og dermed mindre mulighed for at lave set-ups og andre tilpasninger.

I den forbindelse er det også foreslået, at lave en tre timers session fredag formiddag, og en kvalifikation på en times varighed om eftermiddagen. Men det skal nævnes, at ingen af forslagene, der var på dagsordenen, blev endeligt vedtaget. De var med for at kunne blive drøftet. En mulig kombination af nogle af forslagene, virker som det mest sandsynlige.

Men det var ikke det eneste der skete på mødet. Der har i længere tid været forlydender fremme om en alternativ serie, som skulle startes og sponsoreres af de store fodboldklubber. Dette blev også diskuteret på mødet. Indtil videre er den officielle holdning fra primært FIA, at man afventer situationen.
Max Mosley: "Hvis nogen ønsker at køre løb, er det vores opgave at støtte dem, sålænge det kan gøres så sikkert som muligt. Banerne som de ønsker at køre på, skal selvfølgelig opfylde alle krav, så sikkerhedskravene til både bil og bane, kan blive overholdt. Men jeg tror ikke rigtigt på ideen. Så vidt vi ved, vil bilerne køre i fodboldklubbernes farver. Hvis vi gjorde det modsatte, er jeg ikke sikker på, at F1 fans vil begynde at se fodbold også." Det er næsten en afvisning af den alternative F1 serie, som efter forlydender skal starte i 2002.

Men der skete også andre ting på mødet. Bernie Ecclestone havde et indlæg, hvor han foreslog at reglerne skal forenkles mest muligt.
Bernie Ecclestone: "Jeg mener, at det øjeblikkelige regulativ ikke er særlig klart. Det kan være meget svært for et eller flere teams, at vide hvad man må og ikke må. FIA siger at man er det organ, der skal beslutte hvorvidt en ændring af bilen, kommer i konflikt med regulativet eller ej - men regulativet er indrettet sådan, at det er svært for et team at vide hvor de står. Jeg synes, at det er helt forkert, at hvis man ønsker at ændre en ting, så er det nødvendigt at spørge FIA til råds." Grunden til Bernie Ecclestones forslag, er at flere teams i de seneste år har oplevet diskvalifikationer (nogle har undgået dette), fordi reglerne ikke har været klare. Bl.a. de to sager som McLaren har været involveret i år. Det tyder også på, at Bernie Ecclestone og Max Mosley ikke altid er enige om, hvad der skal ske i FIA og udenfor. I hvert fald er Bernie Ecclestone kommet med følgende udta

PDL  

 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk