Artikler

Indeks 

Burti udnævnt som Jaguar-kører

 
Af Benjamin Bredahl.
 
Det blev Jaguars testkører Luciano Burti der sikrede sig det ledige sæde i teamet. Han kommer dermed til at blive holdkammerat med den kører der gav ham "chancen" for at køre grand prix, Eddie Irvine.

Burti har været teamets testkører og det arbejde han har udført har givet gode resultater. Ved det østrigske grand prix kunne han således træde til da Eddie Irvine måtte trække sig. I en problemfyldt weekend klarede han sig igennem og sluttede på en 11. plads. Et pænt resultat af en debutant.

Drømmen opfyldt

Luciano Burti kommer således også fra det engelske Formel 3, men modsat Jenson Button er han betydelig ældre - 25 år! De gode resultater har overbevist teamet om at det skal være Burti der får sædet. Derfor var det en stolt brasilianer der kunne takke for æren. "At få et Formel 1-sæde er noget som jeg har arbejdet på siden jeg begyndte i gokart som 16-årig. Jeg er glad for at det endelig lykkedes, men det vigtigste for mig er at jeg nu bruger den mulighed som er blevet givet mig, og fortsat giver et bidrag til teamets succes," siger en lykkelig Burti.

Det er også en særlig følelse at kunne begynde hos Jaguar Racing, der har så mange traditioner bag sig. "Jeg føler at det er et privilegium at begynde min Formel 1-karriere med Jaguar Racing," siger han og fortsætter: "de har en stolt motorsportshistorie og jeg har nu chancen for at være en del af en spændende æra hos Jaguar."

Allerede en del af familien

Det hjælper meget på det at han er en del af familien. Han kender teamet og har erfaringen som testkører for teamet. "Jeg kender teamet meget godt. Jeg har arbejdet med et par i Formel 3 og er blevet kendt med Formel 1-teamet under testene i år, så jeg føler mig allerede som en del af familien," siger Burti der også har kørt Formel 3 for Stewart Racing. Dog må Burti have in mente hvad der skete sidste gang teamet hentede en fra "familien" ind til et sæde.

Men Burti ser under alle omstændigheder frem til chancen og håber på et godt samarbejde med Eddie Irvine der for første gang i Formel 1-karrieren skal være lærermester. "Jeg ser frem til at arbejde sammen med Eddie. Udover at han er en livlig person, har han masser af erfaring. Han har vundet løb og har sluttet som nummer to i VM. Jeg har testet med ham i denne sæson, og jeg har lært meget," siger han om hans kommende holdkammerat fra 2001.


Luciano Burti og Neil Ressler giver håndslag på kontrakten for 2001

Derfor valgte Jaguar Burti

Neil Ressler, der efterhånden skal have et A3-ark som visitkort til alle hans titler, gav en forklar på hvorfor valget faldt på Burti. "Luciano er en meget sikker og kompetent ung mand, som han viste det i Østrig, hvor han trådte til for Eddie på meget kort tid. Han har givet meget til teamets udvikling i denne sæson som testkører, og vi har belønnet ham for det," siger Ressler.

Noget andet som også har spillet ind, er at han kender raceren. "At han bliver holdkammerat med Eddie giver også Jaguar kontinuitet, fordi han kender raceren bedre end nogen anden, og han er integreret i teamet," forklarer Jaguar-bossen. "Af alle de muligheder vi havde, mener jeg at Luciano har det meste potentiale af de unge som kommer til," siger han videre.

Nu må vi se om Burti kan leve op til forventningerne, eller om det bliver den sædvanlige historie om at andenkøreren bliver totalt overses - det er jo set før. Og mon ikke vi også inden for meget kort tid får en masse lovprisning fra Jackie Stewart: 'Burti er simpelthen det største talent i Formel 3 som aldrig har vundet mesterskabet.'

Inden Stewart kommer på banen for fuld sækkepibe, kan du læse en kort beskrivelse af Luciano Burti og hans karriere ved at klikke her.

BB  

 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk