Artikler

Indeks 

Reaktioner på dødsulykken på Monza - Vol. 2

 
Af Per Dons-Larsen.
 
Mange reaktioner er dukket op efter den tragiske ulykke på Monza, hvor den 30 årige Paulo Ghislimberti, så tragisk døde efter at være ramt af en vragdel. En af mest tydelige og klare reaktioner er kommet fra David Coulthard, som blevet skubbet af banen af Rubens Barrichello, efter at han var blevet ramt af Heinz-Harald Frentzen.

David Coulthard:

"Monza skal ikke have nogen speciel behandling. Marshal'ens død er et meget vigtigt emne. Jeg mener, at løbet skulle have været stoppet. Det skulle ikke have forsat imens han fik behandling ved siden af banen. Taget i betragtning af hvor mange biler der røg af, var det ikke nogen der ville have tabt noget, hvis løbet var blevet stoppet og genoptaget. Jeg ved hvor marshal'en stod. Han var ved hjørnet af kurven på den højre side ved barrieren. Jeg ved at der en meget stor entusiasme for motorsport i Italien, men det skulle ikke have lov til at finde sted, bare fordi det er Italien. Andre steder for folk bøder, der skal være ens regler over alt."

Det David Coulthard hentyder til er, at i Italien kan officials og andre ansvarlige blive retsforfulgt for, hvad der sker på banen. Det seneste kendte eksempel, stammer tilbage fra 1994, hvor Ayrton Senna døde i forbindelse med San Marinos GP på Imola. Og først sidste år blev retssagen mod Adrian Newey og Williams teamet afsluttet. Det er denne regel, som David Coulthard gerne ser ændret, så det bliver ens på alle baner. Måske er der også et andet sikkerhedsspørgsmål indeholdt i det han siger, nemlig at specielt de italienske fans er meget kreative i deres iver efter at komme tæt på begivenhederne. Som det også er kommet frem andre steder, er der måske nogle sikkerhedsprocedurer der ikke er blevet overholdt. Måske skal nogle af procedurerne også ændres. Det er ligeså vigtigt at beskytte hjælpepersonalet ved banerne, som at beskytte og skaffe hjælp til kørerne i tilfælde af en ulykke.

David Coulthard:

"Jeg må sige i den aktuelle sag, at marshal'en burde have stået længere tilbage, og ikke ved eller foran barrieren. Hvis man ser videoen fra løbet, kan man se, at på vej hen imod Parabolica, står der marshals foran barrieren. En anden ting er, at banen bliver invaderet af tilskuere straks efter løbets afslutning, hvilket også er farligt. Andre steder bliver der givet store bøder, hvis det sker. Jeg kunne godt tænke mig en uvildig undersøgelse af alle de involverede forhold."

Konsekvensen af det David Coulthard her siger er, at Monza kan risikere at blive taget af løbskalenderen. Og det vil på sin vis være meget ærgerligt. Det er en af de få gamle klassiske baner, der er tilbage. Men nu er det op til FIA og de italienske myndigheder, hvad der skal ske.

Men David Coulthard er ikke færdig: "I sidste ende er jeg egentlig ikke overrasket over, hvad der er sket, fordi banen altid har været vanskelig. At miste så mange biler ved starten er ikke godt for sporten. De skulle have stoppet løbet. Men på den anden side set, vidner det trods alt om, hvor sikre bilerne er i dag. Det eneste svage sted er kørerens hoved, som er det eneste ubeskyttede, og det var det, der bekymrede mig mest lige da jeg holdt stille i sandgraven. Heldigvis skete der ingenting." Det må man jo nok give ham ret i. Både han og Rubens Barrichello kunne være kommet gruelig galt af sted, hvis de la Rosa var landet bare lidt anderledes.

Flere teams og kørere har udtrykt deres følelser om denne næsten sorte søndag i september.

Ralf Schumacher:

Denne nyhed har ændret det der skulle være glad og festlig søndag, til en meget trist dag. Det er forfærdeligt, at en som er der for at beskytte og hjælpe os, er afgået ved døden."

Frentzen:

"Efter løbet hørte jeg om, at en marshal var blevet dræbt ved ulykken. Denne tragiske nyhed må minde os om, at det er en meget farlig sport vi har med at gøre. Mine tanker går til den afdødes familie, det er dem som er ofrene for denne ulykke. Mine tanker går også til de andre marshals, det er dem som står der, hver

PDL  

 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk