Artikler

Indeks 

Formel 1 møde i London - Vol. 3

 
Af Per Dons-Larsen.
 
Der slipper stadig lidt nyheder ud fra mødet som Max Mosley og nogle af teamcheferne holdte i London i forrige uge. Nogle enkelte konstruktive ændringer vil øjensynligt blive gennemført, men der er også kommet forlydender frem om et rænkespil, med den hensigt at få Max Mosley afsat som præsident for FIA.

Primært tre ting skulle være diskuteret på mødet.

1.: Fredagens betydning i fremtiden. Mosley vil helst have dagen fjernet fra GP weekenden. Men det har det været stor modstand imod fra flere sider. Alternativt er det foreslået, en kvalifikationssession om fredagen incl. 2 sæt ekstra dæk, som dog ikke må bruges i forbindelse med selve GP'et. Det sidste forslag er der for så vidt enighed om, men forslaget skal dog igennem hele FIA's bureaukrati for at blive vedtaget.

2.: Reglerne omkring brugen af elektronik og software i bilerne, skal forenkles og gøres tydeligere. Der er i dag mange misforståelser om udlægningen af de nuværende regler. Det er også blevet diskuteret, om der skal åbnes op for anvendelsen af mere elektronik.

3.: Det sidste punkt, man har talt om, drejer sig om rettighederne til de kommercielle rettigheder til F1. Bernie Ecclestone har sikret sig rettighederne til F1 i 100 år gennem et af sine selskaber, SLEC. Det har der været meget utilfredshed med. I øjeblikket snakkes der blandt teamcheferne om mulighederne for at købe sig ind i SLEC via opkøb af aktier.

Der hvor der er størst enighed, er om et forslag, som bl.a. Eddie Jordan har stillet. Forslaget lyder i al sin enkelthed på, at der ikke må testes eller køres løb i en periode på 3 uger i August måned. Grunden til dette forslag er kommet, er at flere teams er begyndt at opleve en personaleflugt, fordi de ansatte aldrig ser deres familier. Kalenderen byder i dag på aktivitet i F1, stort set hele året rundt. Eneste foreløbige kendte modstander af dette forslag, er Ferrari.

I sagen om en sammensværgelse mod Max Mosley, er det kommet frem at Ron Dennis og Sir Frank Williams skulle have sendt et brev til EU kommissionen. Indholdet af dette brev skulle ifølge ubekræftede oplysninger dreje sig bl.a. om, at der skal indføres en anden og uafhængig appeldomstol, som arbejder uafhængig af FIA, i forhold til protester og straffe udmålt af FIA.

Lige nu er situationen den, at et punkt er så godt som sikker på, at blive gennemført. Det er de 3 ugers test og løbs fri i August måned. Det betyder, at de tyske og de ungarske GP'er skal have en ny løbsdato. Bevarelsen af fredagen, er også så godt som sikret, men detaljerne om evt. nye betingelser, skal der forsat arbejdes med.

PDL  

 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk