Artikler

Indeks 

Bakspejlet - Indianapolis

 
Af Benjamin Bredahl.
 
Efter 9 år generobrede Formel 1 endelig USA. Det har været FIAs og ikke mindst Bernie Ecclestones erklærede mål at gøre sporten mere verdensomfattende, og det måske vigtigste marked blev erobret i denne weekend – endda på selveste Indianapolis.

Banen var total ukendt for de 22 kørere og bestod af kalenderens længste langside – først en af stejlkurverne og så et langt stærk. Det lugtede da lidt af den ægte Indianapolis. Det kan man dog ikke sige om den efterfølgende inderkreds. Den var meget snørklet og langsom. Tog man inderkredsen alene, så ville en opsætning til Monaco være yderst passende… Fredag startede de enkelte teams ellers med lav vinge – og der blev virkelig trykket igennem. Tophastigheden nåede godt op over 350 km/t. Men i kvalifikationen nåede den dårligt nok op over 325 km/t. Der var mere at vinde på den snørklede "Hungaroring" som Irvine kaldte den, end på langsiden. Her var ellers en oplagt chance til at sætte hastighedsrekorder…

Amerikaneren fik Formel 1 tilbage – og tog godt imod Ferrari og co.

Kørerne var dog overvejende glade for banen, og den store forskel på de to halvdele af banen, gjorde at der kunne spekuleres i et 'taktisk' setup – det vender vi tilbage til lidt senere. I første omgang var det min vurdering at banen havde potentiale til mere – de mange snørklede sving ville virke dræbende. Men efter lidt efterrationalisering, var den måske ikke så ringe endda… De langsomme sving ville være med til at kørerne kom til at ligge ekstremt tæt på hinanden, og med den gode langside, var der lagt op til godt race. Vi så dog ikke så mange overhalinger – men der var da nogle. Lidt har også ret…

Kodeord: Teamwork

Kvalifikationen lå meget tæt, men trods dette var der ikke meget der tydede på at Michael Schumacher fik problemer med at vinde pole. Tyskeren lagde ud med stærke omgangstider, mens Mika Hakkinen brændte sine omgange af alt for tidligt. Frygten for regnbyger gjorde at store dele af kvalifikationen blev kørt i de første 20-25 minutter. Men kodeordet til succes viste sig at være teamwork. Michael Schumacher fik et træk ned ad langsiden af Rubens Barrichello – resultat: tyskeren satte den bedste tid, og den blev siden hen ikke forbedret. Rubens havde gjort sin del – så var det Schumachers tur til at hjælpe igen: det forsøg kiksede ret så kraftigt. Ingen onde ord om Schumacher – men det var han ikke nær så god til…

McLaren kopierede forslaget – og nåede at få så meget fokus, at det blev dem der løb med overskrifterne om godt teamwork… Mika Hakkinen havde brændt sine omgange af og kunne ikke andet end at køre ud af pitten, og på den efterfølgende omgang dykke ind i pitten igen. Finnen blev spurgt af Adrian Newey om han ville trække Coulthard ned ad langsiden – og det indvilligede han i. Om det i sidste ende var med til at få skotten op på andenpladsen, er vist usikkert. Men det gav da god PR – og flyttede lidt af fokus væk fra Michael Schumachers 30. pole i karrieren.

Af andre gode præstationer – for der var jo også andre end Ferrari og McLaren på banen… - kan Jarno Trulli nævnes. Han kørte sig til 5. pladsen og viste lovende takter. Den store stjerne var dog Jenson Button, der hele weekenden (undtagen søndag hvor det gjaldt..) kørte godt og ikke mindst hurtigt. Så hurtigt at Ralf Schumacher hele tiden klagede over at den racer han brugte, ikke rigtig kunne med Indianapolis-banen… Pedro Diniz kørte sig til en flot placering i top-10, mens Alexander Wurz fik roser af Flavio Briatore for sit stærke forarbejde – mens Fisichella fik tæv for at være doven og useriøs!

Coulthard stjal starten

Under løbet på Indianapolis var der rygter om masser af regn. Regnen kom godt nok, men det

BB  

 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk