Artikler

Indeks 

Kørernes top-10

 
Af Benjamin Bredahl.
 
Hvem er den bedste Formel 1-kører p.t., og hvem hører til blandt de ti bedste kørere? 'Eksperterne' på formel-1.dk grublede over dette og nåede frem til det svære valg: at sætte ti kørere op i en hitliste – og ikke mindst give en god begrundelse for valget.

Men lad os springe direkte ud i det – med total enstemmighed blev Michael Schumacher valgt til dette års bedste kører. Heri var der ingen tvivl, og vi kan derfor placere den første kører i ranglisten:

Nr. 1 – Michael Schumacher
Schumacher lever på ny op til sit ry for at være den hurtigste kører, men vi vurderer også at tyskeren i år havde de bedste rammer nogensinde til at vise sit værd! Så hvis han ikke havde omsat det til en VM-titel, så ville det have været en gigantisk chance der var blevet brændt. Noget af det der har ført til at han i år kan hente æren som den bedste kører, er han har været i stand til at opbygge et samarbejde med andre, og med sig selv i centrum, har han formået at vende det italienske galehus til et vinderteam. Det faktum at han sikrede sig 9 pole positions og 9 sejre, gør ham fuldt fortjent til verdensmester, og ikke mindst værdig til at kunne kaldes den bedste kører.

Vi peger blandt andet på hans kørsel i regnvejr – hvor VM på Suzuka blev afgjort af hans evner til at køre stærkt under lidt mere besværlige forhold. I Monaco slog han alle, så de lignede rene statister – selvom det ikke endte med en sejr. Men i år har han også haft det nemmere end før. Ferrari-raceren var stort set identisk med McLaren-raceren. Eneste minus ved tyskerens sæson var den krise han ramte sommeren igennem. Det har vi set før – men denne gang stod Ferrari distancen og klarede frisag.

Nr. 2 – Mika Hakkinen
Egentlig var vi heller ikke så meget i tvivl om at Mika Hakkinen kunne kåres til den næstbedste kører. Men havde det ikke været for han stærke kørsel fra og med det østrigske grand prix, var han helt sikkert endt længere nede. Han virkede total desillusioneret i den første halvdel af sæsonen, og efter en kort ferie var han som forvandlet. Hans kørsel på Zeltweg var utrolig – og han blev stærkere end nogen sinde før! Han blegnede heller ikke for at tage duellen op med Michael Schumacher, og overhalingen på Spa vil stå tilbage som et flot minde over sæsonen 2000.

Han er dog stadig lidt for påvirkelig, og det er det der blev hans meget svage side i denne sæson. En del af grunden kan måske findes i at han har været under et stort pres over at være dobbelt verdensmester, og han var tæt på at juble over at han endelig 'slipper' for at være verdensmester. Formel 1 er også 'a mind's game', og der var Hakkinens tanker alle andre steder end i Formel 1… Finnen kan dog med rette kåres som årets sportsmand i Formel 1 – han var ikke indblandet i alt for mange verbale dueller i aviser og motorsportsmagasiner, men glædede sig på Schumachers vegne da han sikrede sig VM.

Nr. 3 – David Coulthard
Sæsonen 2000 blev et yderst mærkeligt år for Coulthard. Han var i første halvdel af sæsonen det bedste kort som McLaren kunne spille ud i VM, og han lod da også til at være en hel anden kører. Den altoverskyggende begrundelse til placeringen i år, er hans utrolige viljestyrke. At køre et Formel 1-grand prix med et par brækkede ribben – hvor han ikke blot lunter med rundt, men ligger i dueller med Schumacher, fortjener stor ros. Skotten var uheldigvis indblandet i en flyulykke kort forud for det spanske grand prix, men valgte alligevel at stille op, og han var som forvandlet: hurtig og aggressiv. Ikke så meget passivitet.

Havde han holdt foden på speederen hele sæsonen igennem, så var Hakkinen blevet sat i skyggen. Men da først finnen trådte d

BB  

 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk