Artikler

Indeks 

Biler uden grænser - fantastiske biloplevelser

 
Bella Center åbnede i dag dørene for den største biludstilling i Danmark i 10 år. Skal udstillingen ”Biler uden grænser” karakteriseres med ét ord, vil det være ”fantastisk”. Muligheden for at komme tæt på en lang række eksotiske og også mere dagligdags modeller (biler altså...), er – i mangel af mere udtryksfulde ord – fantastisk. Og listen over de mange racere, der er mulighed for at se ’live’ er ligeså lang, som Bernie Ecclestones liste over indtægtskilder. Honda og BMW stiller hver med deres Formel 1-racer fra denne sæson - hhv. en BAR og Williams. Hvis ikke man har set en ”levende” F1-racer før, vil jeg omtrent påstå, at de to biler alene er indgangsbilletten værd. Særligt Williams-BMW’en kan rejse nakkehårene i højpotent quarterback-stilling.

Derudover byder udstillingen på adskillige racere fra de mindre formel-klasser, standardvogne (rally- og grupperacere). Den Blå Avis stiller med en Panoz Le Mans-racer – komplet monteret med Jason Watts specielle ”håndsæt”. Og Audi byder bogstaveligt talt velkommen til udstillingen med Tom Kristensens R8 Le Mans-racer. Minsandten om ikke også der er blevet plads til en Funny Car (drag racer). Endvidere giver Peugeot mulighed for at møde bl.a. Jan Magnussen og Jason Watt. Så de racer-lystne burde kunne få stillet deres tørst efter fart... Men selvom denne side hedder Formel-1.dk, skal det jo ikke handle om racing det hele. Biler vil altid være en del af Formel 1.

Undertegnede kan huske, da jeg for ti år tilbage i min tidlige barndom besøgte Bella Center til den sidste internationale biludstilling i Danmark. Sammenslutningen af bilimportørerne i Danmark fyldte dengang 50 år, og der skulle altså gå 10 år og endnu en rund fødselsdag, førend man igen fik stablet en biludstilling af international karakter på benene. Om der vil gå endnu 10 år vides ikke, men det kunne virke som om, at man har forsøgt at dække sig ind: Alle sejl er sat til i dette arrangement. Arrangørerne – de danske bilimportører – håber på, at det vil blive den mest besøgte udstilling i danmarkshistorien. Lad mig med det samme slå fast – det ville ikke være unfair. Med broen til Sverige og Jylland er der åbnet op for et langt større publikum: Således kan man fra store dele i Europa køre til denne udstilling, der i denne anledning kaldes ”Biler uden grænser”.

Stort set samtlige bilmærker herhjemme er repræsenteret – mange med deres helt nye premierebiler. Derudover er der mulighed for at komme tæt på en række konceptbiler, mens det nyeste højteknologiske udstyr og biltilbehør fuldender showet for bilentusiasten. Nå ja, så er der også de ”specielle” indslag: Ferrari, Porsche, Maserati. En Mini Cooper årgang 2000, en BMW ”Moped”, der faktisk slet ikke er så ringe at sidde i (eller hedder det mon ’at sidde på’?), en Audi TT. Hvor skal jeg fortsætte? Hvad med den nye Mercedes S-serie? Har du nogensinde prøvet at sidde på førersædet af en bil, der koster over 2 mio. kr. ?? Har du lyst til at sætte dig i en Porsche lukke døren, drømme dig væk, mens du tænker; ”OK, hvis jeg arbejder rigtig rigtig hårdt og lever sparsommeligt de næste mange mange år, kan jeg få måske råd til denne bil...”? En af de mange standpiger fortalte mig, mens jeg ”prøvesad” en Chrysler 300M: ”Man bliver nødt til at have noget at stile efter!”. Da jeg efterfølgende skulle have tilsendt en brochure om bilen, blev jeg i ramme alvor spurgt, om jeg var interesseret i den 600.000 kr. dyre bil som pri

ISH  

 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk