Artikler

Indeks 

Coulthard - Kold eller hård?

 
Af Benjamin Bredahl.
 
Han føler han bliver glemt – at han gemmes af vejen, mens alle andre får de store overskrifter. Han gør krav på hver år som sit eget. Efter tre skud har Coulthard endnu ikke ramt målet: VM. Han får et fjerde skud – men det kan blive det sidste.

Det må siges at Coulthard gennemlevede en meget kaotisk sæson. Den ene dag var han helt, den anden var han blot et surmulende barn. Det ser næsten ud til at skottens karriere går i ring, og at den onde cirkel ikke er til at bryde. Han har siden 1998 siddet i en racer der kunne give VM, men selv da han havde sit bedste forsøg på titlen, ramte han ikke skiven da det endelig gjaldt. Vi ser her på skottens svingende sæson.

Allerede sidste år lagde han op til at 2000-sæsonen var hans. "På dette tidspunkt næste år vil jeg være her og kæmpe for titlen," var ordene da han i 1999 forsvandt ud af VM, mens det blev Irvine og Hakkinen slaget skulle stå imellem. Og han fortsatte: "Jeg tror på at jeg er på vej til mit højeste. Jeg er stærkere, i bedre form og det hjælper min kørsel. Ting jeg ville have fundet svært før er blevet lettere." Efter to år i skyggen af Hakkinen – skulle han komme med en "advarsel". I 1998 var der ikke så meget tvivl om udfaldet af VM, men i 1999 var der intet fodslag hos McLaren, og skotten udnyttede ikke den store forvirring og Hakkinens mange blundere, til at komme med i VM-kapløbet. Her røg den første chance – men så ville det blive bedre i 2000. "Jeg ved at jeg skal forbedre mig selv og være mere konstant. Jeg ønsker indflydelse på hvordan bilen skal udvikles, og også forstå lidt mere af det der sker der, fordi det er noget grundlæggende," fortalte han under forberedelserne til 2000-sæsonen. Han kunne på ingen måder føle sig snydt over ikke at være med i planlægningen til sæsonen. Han udførte meget af testarbejdet, men lige meget hjalp det. Hakkinen satte sig blot i raceren og kørte hurtigere.

Ingen tror på David!

Da sæsonen kom sin begyndelse nærmere var der ingen der troede på skotten som VM-kandidat. Det eneste der kunne få ham ind i varmen var en god start. "David skal vinde de første tre løb, med Schumacher som toer, og Mika med problemer og få point. Men jeg kan ikke rigtig se at det skulle ske," vurderede den tidligere Formel 1-kører John Watson. Ikke en gang blandt sine egne blev han accepteret. Her rammer vi et meget ømt punkt hos Coulthard. Han har hele tiden bejlet til briternes gunst efter at Damon Hill er stoppet – men han er blevet slået af en blot 20-årig opkomling. Det har irriteret skotten enormt at det har været Button der fik den store dækning i Storbritannien. "Det ser ud til at jeg er blevet glemt," klagede Coulthard da den europæiske sæson gik i gang. "Alle taler om Jenson Button eller om Ferrari vinder." Jo, alle talte om Button mens det kun var skandaler og dårlige resultater der klistrede sig op ad Coulthard.

I Formel 1-depoterne blev Coulthard også skubbet til side. Michael Schumacher kørte direkte på skotten sæsonen igennem og regnede ham slet ikke for at være en reel kandidat i VM. Mika Hakkinen var mere "pæn" i sin anmeldelse af Coulthard som rival. "Hvis man ikke har vundet VM ser man altid på andre områder i en selv for at blive en bedre kører, indtil en dag at man finder balancen og får tiltroen til at vinde løb. David skal stadig vinde løb og vinde mesterskabet. Det bliver meget interessant," sagde Hakkinen i Melbourne. Havde han fundet balancen eller tiltroen?


VM bag tremmer – når Coulthard nogen sinde bag hegnet?

McLaren gjorde det også svært for deres kørere – Coulthard udgik tidligt i Melbourne med en ødelagt motor, og i Brasilien stod raceren ikke mål med FIAs check. Miraklet i Brasilien, blev til et nyt slag i selvtilliden. Frontvingen havde ikke nok frihøjde og så var det bye bye til 6 point. "Der er stadig

BB  

 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk