Artikler

Indeks 

Til race med Tom K

 
Af Benjamin Bredahl.
 
Formel-1.dk havde den store ære at stille op med et hold, da Tom Kristensen og venner mødtes til 'årets vigtigste løb', som Tom kaldte det, og det blev et fornøjeligt og godt race.

For undertegnede var det selvfølgelig en enorm cadeau at slippe en løs blandt nogle kørere der kan noget med en gokart som er os andre forment. Men hva': vi skulle bare holde os på banen og så forsøge at gøre vort bedste. Så Immad Shahid og undertegnede drog til Ballerup hvor slaget skulle stå, og trods den isnende kulde, blev der varmet godt op til et rigtig godt race. Johnny Nielsen, der er en af webmasterne på tomkristensen.com havde delt holdene, og om det var af frygt for at få baghjul af Tom, så endte Tom i Johnnys team. Forlaget Benjamin - der jo står bag Bilmagasinet og M! havde med kalif Nils Finderup i spidsen, sendt flere folk af sted - blandt andet Thomas Hjortshøj, Thomas Wulff og Christian Frost.


Formel-1.dk gjorde alt hvad vi kunne for at køre hurtigt

Team Formel-1.dk fik kart nr. 3 - den ville Immad have. "Det var jo det nummer Schumacher vandt VM med.," filosoferede Immad. Og Tom? Jo, han fik kart nr. 7! En times kørsel lå forude - og forventningerne var især høje til tomkristensen.com II som Tom og Johnny blev kaldt og så teamet med. Den anden webmaster på tomkristensen.com, Frank Sonne fik æren af at køre førsteraceren i teamet! Rygtet gik på at Jan Kaiser, der står for Formula 1 Club Denmark, skulle have hævn. Derfor havde han fået fat i Claus Hansen - Futura 2000-mester.

'Hvad mener du med TT - er det Audi TT du mener.' Tom var i fuld hopla

Alt imens forsøgte Christian Frost at dæmpe forventningerne. "Jeg plejer godt nok at køre stærkt, men når der så Tom kommer, så kører han jo så forbandet hurtigt. jeg bliver helt forvirret af det," forklarede Frost, mens han ærgrede sig over at have glemt kørerhandskerne - måske netop derfor blev det svært for Bilmagasinets hurtige skribent at gøre sig forhåbninger om at vinde. Tropperne blev samlet og starten gik. Jeg startede som 3'er - og det holdt som rimelig godt. En omgang eller sådan. Oppe foran tordnede Claus Hansen af sted fra pole, mens Tom K startede bagerst, men der gik vel dårlig 3 omgange førend formel-1.dk måtte strække våben. "Øv - hvis jeg bare havde kørt lidt bedre dér," tænkte jeg da han som et lyn fra en klar himmel susede forbi. Men så kom tanken - det var da egentlig fedt at blive overhalet af en Le Mans-vinder, en Formel 1-testkører og nok Danmarks mest alsidige kører. "Hey - vi havde da en helt vild god duel," sagde Tom efter det første stint da jeg prøvede at få livet tilbage i de forfrosne fingre.

Imens tog duellen form - tomkristensen.com II havde hentet ind på Hansen/Kaiser, men de holdt fortsat teten. Kaiser'en holdt sig sikkert i front. For formel-1.dk gik det rimeligt - vi var stadig ikke blevet nummer sidst, så vi havde stadig æren i behold, mens Immad begyndte at lære banen at kende. Det var aftalt at der skulle foretages tre pitstop, så alle kom ud på banen to gange, og det blev snart min tur igen. Karten var nu blevet godt varmet op, og det gik lidt bedre. Vi havnede mellem de to duellanter om sejren, og det var egentlig ganske interessant at prøve at hægte sig på de to hurtige kørere. Det var umuligt - hvordan kan de være så hurtige. Det må være noget med talent og så lidt kunnen!

Tomkristensen.com II's sidste kørerskifte fik alle i pitområdet til at flygte i alle retninger. Tom K smed raceren ind for fulde drøn, og lavede en decideret håndbremsevending. Så var de ellers klar til at give gas igen. Da alle havde pittet for sidste gang havde Hansen/Kaiser stadig føringen, men ganske langsomt åd Johnny Nielsen - iført Senna-hjlem. - ind på Jan Kaiser. Efter flere tætte omga

BB  

 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk