Artikler

Indeks 

Det nye kobbel

 
Af Benjamin Bredahl.
 
Kortene er blevet blandet rigtig godt til den kommende sæson. Utallige teams har udskiftet kørere og det har blandt andet medført at vi får en god håndfuld nye kørere ind i Formel 1. De kan blive en vigtig indsprøjtning for sporten.

Man skal altid lige se hvem de 'nye' var. I folkeskolen, på gymnasiet eller handelsskolen. Det skorter ikke på udtryk om de senest ankomne - mest af alt fordi det nu er muligt at være selvhævdende, men også med den evigt tilbagevendende Jantelov. Men med de nye medelever bliver der også skabt nye historier og relationer. På samme måde bliver Formel 1-sporten spædet op med nye kørere (nogle kunne måske være så kyniske at sige at de dårlig har nået at prøve det gå på en handelsskole.) Hvad kan det nye kobbel give sporten?

Det er altid meget spændende at følge med i silly season. I år startede den ekstremt tidligt. Allerede inden vi nåede til Europa var der rygter i gang, og af de mange skud der kommer i 117 retninger ender enkelte med at ramme. Som sæsonen skrider frem falder flere og flere brikker på plads - og i år har vi set rigtig mange kørerskifter. Det er faktisk kun tre teams der har bevaret deres line-up fra 2000 - Ferrari, McLaren og Jordan. Ellers er der blevet skiftet godt og grundigt ud. Vi har set at der blevet en rimelig stor afgang af kørere - de har valgt at træde et skridt tilbage og blive testkører for et større team for så derefter at vende tilbage - forhåbentlig til en god plads.

Det har imidlertid givet plads til flere nye kørere. De har taget overskrifterne. Williams' nye kører, Juan Pablo Montoya har været i overskrifterne gennem hele 2000, og især de britiske aviser og motorsportsblade svælger i den 'benhårde' duel og rivalisering mellem ham og Jenson Button. Det var dog ikke Montoya der blev præsenteret som den første 'rookie' (som er et ærke-amerikansk udtryk for en nybegynder som vi har hugget her!). Det var Luciano Burti. Han fik pladsen hos Jaguar - officielt fordi teamet ønsker at bevise at de kan 'opfostre' talenter og så sende dem videre mod Formel 1, men også i erkendelse af at de ikke kunne finde en topkører til at køre ved siden af Eddie Irvine. Burti har levet en mere stille tilværelse og har således ikke været indblandet i det samme hysteri. Det kan i det lange løb blive en fordel - forventningerne bliver ikke tårnhøje, men omvendt skal han også passe på ikke at forsvinde i mængden.

Luciano Burti er godt nok ikke en 100% rookie - men har ét løb på bagen, da hans erstattede Eddie Irvine i Østrig. Men han har ikke grand prix-erfaring, men kender dog Formel 1 og i særdeleshed Jaguar godt, da han har været fast testkører for teamet i et år. Burti bliver dog ikke den eneste brasilianske nybegynder. Han får selskab af Enrique Bernoldi. Formel 3000-køreren fik ved en næsten kuplignende sponsorduel vristet Pedro de la Rosa ud af Arrows-sædet. Man kan diskutere måden det skete på - der er vist ingen tvivl om at det virkede lidt dramatisk (og sportsligt nok også lidt kikset) men sådan er Formel 1 - money rules og lægger en anden kører en million mere, så er der kun en vej. Bernoldi er ikke et ubeskrevet blad. Han har Formel 1-erfaring fra testarbejdet hos Sauber - han har Red Bull, som er en af Saubers hovedsponsorer, som personlig sponsor. I de test han har kørt, har han vist gode tider. Han er dog nok mere kendt fra Formel 3000-mesterskabet, hvor han flere gange var en af pace-sætterne, men altid løb ind i forskellige problemer. Ingen betvivler at Bernoldi har noget råstof til at begå sig i Formel 1.


Mere brasiliansk invasion - Verstappen kører på hold med Enrique Bernoldi

Kommer vi til at bemærke Bernoldi? Det vil tiden vise - gode resultater og solide præstationer vil selvfølgelig give nyheder, men det er ikke mit indtryk at han stjæler billedet fra nogle af de andre rookies. Det gør imidlertid den følgende kører - Kimi Räikkönen. Han er det nye finske håb, og ligner en g

BB  

 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk