Formula-1 '97 til Playstation

Psygnosis har igen leveret et flot Formel 1-spil til Sony Playstation. Det er en naturlig fortsættelse af succes-spillet 'Formula 1', som havde 1995 sæsonen som grundlag. Det var derfor med stor forventning at jeg lagde CD´en i konsollen. Det 'gamle' spil havde nogle meget gode kvaliteter i dets gode grafik, men hvor jeg især manglede mange af de finesser der også er i virkelighedens Formel 1. For eksempel var det kun muligt før i tiden at køre med lidt, medium eller meget downforce. Men på utallige punkter er 'Formula 1 97' blevet forbedret.

Det første der springer i øjnene er at menuerne er nemmere at finde ud af. Som sand Formel 1-entusiast vælger man Grand Prix-mode. Arcade-mode er helt ideelt hvis man skal øve sig i go-cart-kørsel - men det har intet med Formel 1 at gøre og bilerne opfører sig mildest talt mærkeligt. Tilbage til Grand Prix-mode. Her kan man meget hurtigt vælge om man vil køre træning, et enkelt løb eller en hel sæson på 18 løb (Estoril er med). Når man skal vælge kører, springer det i øjnene at der mangler et billede og navn hos Williams-teamet. Jacques Villeneuves navn bliver end ikke nævnt, men bliver nævnt som "Williams number one" eller "the canadian". Gad vide om der er et Villeneuve-Formel 1-spil på vej? Men naturligvis kan man også vælge Stewart, som dog - ikke overraskende - har en lidt langsom bil. Inden man begynder løbet kan man vælge nogle nye features:

  • Failures: For eksempel kan man fører et løb og så eksploderer motorerne i samme stil som det er set hos Stewart, eller motoren begynder måske at ryge - men det kan være irriterende at skulle udgå 100 meter før mål efter at have kørt 77 omgange i Monacos gader!!!
  • Weather: Faktisk det samme som i det gamle spil, men her er der endnu en spændende feature. Vejret kan variere under løbet, hvilket kan gøre løbet meget uforudsigeligt. Men pas på! Det kan hurtigt holde op med at regne, og så er regnvejrsdæk umulige at køre med!
  • Tear Offs: Ens visir kan blive beskidt af insekter og olie, og man kan rive et af de plasticstykker der sidder på visiret af, for bedre at kunne se.
  • Flags: Der bliver præsenteret et gult/grønt flag i forbindelse med faresituationer. Men der er også advarselsflag, og efter tre forseelser får man det sorte flag - så hvis man har Eddie Irvine-tendenser, så slå denne funktion fra.

Nåh, men vi har nu glædet os over de yderligere finesser der er blevet indført i spillet. Nu har vi valgt bane og er klar til at sætte bilen op. Her er det at jeg falder for et sådant spil. Der kan du sidde og rode med downforce og rykke lidt på bremsebalancen. Du skal vælge om du vil køre på hård eller blød compound, ganske som i virkeligheden. Efter at have rodet lidt med opsætningen er vi klar til at rulle ud til practice.

Det gælder først om at finde den rigtige synsvinkel. Skal det ses ovenfra eller hvad med at se det hele fra cockpittet? Imens brøler Murray Walker ud i højttaleren som han plejer, men mange af hans klicheer er heldigvis blevet ændret så det er ikke altid det samme han siger, eller rettere sagt: Der er flere nye kommentarer. Før i tiden kunne det skure i ørerne når man hørte den samme kliche på hver omgang! Martin Brundle er som bekendt hans medkommentator på ITV og er også med i kommentatorboksen. De to kommer med kommentarer og baggrundsinformationer om holdene og kørerne. For de mange (læs: få) Claus Borre fans, må vi nok skuffe dem med at 'Formula 1 97' kun bliver kommenteret på nogle af hovedsprogene. Når vi nu er ved kommentatorsiden, så kommer pitten også med informationer. "Hvad var det?", spørger de når motoren lækker olie. Men de opfordrer dig også til at gå i pit inden du løber tør for benzin, sådan så man ikke ender som Jean Alesi i Melbourne!

Især på lydsiden er jeg overrasket over at det er blevet forbedret. Motorerne skriger ikke som 22 vildkatte, men er noget mere neddæmpet. Endvidere lyder motorerne forskelligt fra team til team, hvilket kun gør spillet endnu mere realistisk.

Når man har kørt en enkelt practicerunde, så skal pauseknappen findes. Telemetri-kurverne fortæller dig alt om hvordan du har kørt den forrige omgang. Igen må jeg sige at det er en lækker feature, som dog kan være lidt irrelevant, idet man ikke har noget at sammenligne med.

Jeg er ikke i tvivl. 'Formula 1 97' er et virkelig godt og gennemført Formel 1 spil. Har man et analog joystick, og kan køre som sad man i en rigtig racer, giver det en virkelig god oplevelse. For alle de Playstationejere som er vilde med Formel 1, der er 'Formula 1 97' simpelthen et must.

DET SKAL PRØVES!!!!!!

Producent: Psygnosis Limited
Pris: omkring 500 kr.
Analog kompatibel
Der foreligger i øjeblikket ingen oplysninger om der kommer en PC-version.

Skrevet af Benjamin Bredahl
"This young man really is a superlative driver!!"

For videre informationer om Formel 1-spil og andre bilspil til Playstation kan det anbefales at man kigger forbi:
http//www.pride.dk/startinggrid/ Eksternt linkSkriv til Henrik med dine kommetarer.

Copyright ©1997-2002 Formel-1.dk