Formula Dé
Franske FORMULA DÉ er det perfekte brætspil med strategi og held, hvis man er vild med Formel-1. Der kan være op til ti deltagere og det gælder selvfølgelig om at komme først over målstregen og med op til 24 forskellige (ekstra) baner, skal der lægges en ny strategi til hvert løb.

Heldet er afgørende, når man skal kaste en terning som bestemmer om man rykker fra 1 til 30 felter pr. tur alt efter hvilket af de seks gear man kører i. Der skal tages hensyn til slidtage på dækkene hvilket kan medføre pitstop, motorskade som kan forekomme imens man kører i 5. Eller 6.gear og sammenstød hvis man kommer for tæt på de andre racerbiler.

I svingene er der visse krav til kørerne om at sætte hastigheden ned, da hvert sving kræver et tvungent antal stop fra et til tre stop.

Ved brug af de medfølgende ekstra regler kan man selv konstruere sin racerbil og et løb afvikles over en, to eller tre omgange på de flotte spilleplader som indeholder de originale baner fra det rigtige Formel-1 liv.

I startpakken er der 2x5 racerbiler (som kan males), en spilleplade (75x100cm) med en bane på hver side (Monaco og Zandvoort #1), 7 forskellige terninger, 10 skema-holdere og en blok med skemaer til regnskab af racerbilernes slidtage.

Standardreglerne er på fire A4 sider og ekstrareglerne er på otte A5 sider. På ”nettet” kan man finde mange ”husregler” som kan bringe endnu mere spænding ind i løbene, downloade baner og finde ligaer i flere lande, også i Danmark.

Den officielle FORMULA DÉ hjemmeside kan findes på www.formula-de.com og her findes flere spændende links.

Deltagere: 2-10 (flere, hvis man har racerbiler til det)
Tid: 1-3 timer (regn med en time pr. omgang ved 10 deltagere)
Pris: 329,- (hos GAMES i Jorck’s Passage, Strøget, København)
Ekstra baner: 169,- (hos GAMES i Jorck’s Passage, Strøget, København)

For kontakt med den danske liga R.I.S.K.: renita@vip.cybercity.dk

Af
René Christensen
Solrød Strand

Copyright ©1997-2002 Formel-1.dk