Pitsladder


Sitet opdateres ikke længere med nyheder.
Læs dem i stedet på Motorsporten.dk

Ældre Dato Nyere    Indeks

 
21.9.2006
 Rory Byrne forlænger med Ferrari
 Silverstone test - onsdag
 Jerez test - onsdag
 Mugello test - onsdag
 
20.9.2006
 Silverstone test - tirsdag
 Jerez test - tirsdag
 Kæmpebøde til Formel 1 arrangør
 

Hop til top21.9.2006

Rory Byrne forlænger med Ferrari

En af hjørnestenene hos Ferrari i det sidste årti, er den nu tidligere chefdesigner, Rory Byrne. Han har netop forlænget sin kontrakt med teamet for yderligere 2 år.

Da Ferrari midt i 1990'erne satsede stort og ansatte stort set alle store kapaciteter for at komme tilbage til toppen i Formel 1, var Rory Byrne en af de udvalgte. Alle de store navne fik samarbejdet til at fungere næsten over evne, hvilket kan ses i statistikkerne. En del af navnene er der stadig, selvom at det begynder at tynde ud i listen. Det er dog lykkedes at få Rory Byrne til at blive 2 år mere i teamet. Byrne selv havde ellers annonceret at han ville trække sig ud når hans aftale med Ferrari udløb. Med henblik på dette, havde han allerede afgivet en del af ansvaret til blandt andet Aldo Costa. Også Nicholas Tombazis som nu er chefdesigneren i teamet har fået overdraget en del af Byrnes arbejdsopgaver og ansvar. Byrne forsætter hos Ferrari i en stilling der mest har karakter som konsulent.

Ferrari og Fiat chefen Luca di Montezemolo annoncerede på Monza i forrige weekend, at man hos Ferrari er ved at omorganisere hele teamet, således at det bliver plads til en ny tid og udvikling for teamet. Det skal blandt andet ske ved et miks af gamle og nye ansigter på de primære pladser i teamet. Det ventes blandt andet at Jean Todt forsætter som teamchef og sportslig direktør for Formel 1 teamet endnu en sæson. For Ross Brawns vedkommende er det lidt mere usikkert. Han har længe truet med at enten at stoppe eller tage et sabbatår fra Formel 1. Hvorvidt det sker, vil de kommende uger og måske måneder vise.

Hele omstruktureringen hos Ferrari skal sikre en konstant udvikling og fremgang for og hos teamet. Den tekniske udvikling vil ifølge Luca di Montezemolo møde nye udfordringer, ligesom at kørersammensætningen også ændres. Derfor er det nu at man skal lave forberedelserne til fremtiden. Og det skal blandt andet Rory Byrne være med til at sikre, således at udvikling osv. går i den rigtige retning.

PDL  


Hop til top
Silverstone test - onsdag

Onsdag var der øget aktivitet på Silverstone. Nye kørere og nye motorer blev testet. Også en ny konstellation.

Onsdag blev der igen testet på Silverstone. Enkelte nye kørere dukkede som tidligere annonceret op. Nye dele og motorer blev testet. Williams testede for eksempel deres 2007 motorer som jo bærer Toyota navnet.

Vejrguderne var dog ikke med testdeltagerne onsdag på samme måde som tirsdag. Vejret skiftede en del onsdag, dog uden at der blev våd asfalt. Til gengæld kæmpede man med skiftende vind.

Onsdag fik Lewis Hamilton så endelig kørt nogle omgange. I tørre tal var han knapt et sekund langsommere end de la Rosa som jo kender bilen ud og ind. Hos Toyota forsatte Franck Montagny sin gæstevisit, ligesom teamet fik besøg af Mark Gillian, som fra 1. januar tiltræder som den ansvarlige aerodynamiske chef hos teamet. Gillian har tidligere arbejdet for Red Bull Racing.

Onsdagens tider fra Silverstone:
Plac.KørerTeamTidOmg.
1Nelson Piquet Jr.Renault1:19,56074
2Heikki KovalainenRenault1:19,690120
3Pedro de la RosaMcLaren1:19,919116
4Franck MontagnyToyota1:20,62992
5Alexander WurzWilliams1:20,82168
6Lewis Hamilton
PDL  


Hop til top
Jerez test - onsdag

Fire kørere fra to forskellige Formel 1 teams testede i går på Jerez banen i Spanien, blandt dem var BMW Sauber teamets polske kører Robert Kubica den hurtigste.

Polaken testede sammen med teamkollega Nick Heidfeld, og de to BMW Sauber kørere sluttede med de to hurtigste tider, men der var over et sekund fra Kubikas til Heidfelds tid.
Det så ellers ikke ud til at dagen skulle være gået så godt for dem, for allerede ved middagstis stoppede Heidfeld ude på banen med mekanisk nedbrud, og samme skæbne overgik Kubica et par timer senere.

Udover BMW Sauber teamet, så var også Honda på Jerez hvor de testede med Anthony Davidson og James Rossiter.

Onsdagens tider:
Plac.KørerTeamTidOmg.
1Robert KubicaBMW Sauber1:16,49771
2Nick HeidfeldBMW Sauber1:17,59155
3Anthony DavidsonHonda1:17,618117
4James RossiterHonda1:17,765118

BMW Sauber teamet fortsætter deres test på Jerez i dag med de samme to kørere, mens Honda i dag skal teste med James Rossiter og Jenson Button.

AN  


Hop til top
Mugello test - onsdag

Ferrari teamet var ene om at teste på Mugello banen i går, hvor de havde både Michael Schumacher og Marc Gené på banen.

Begge kørere testede både nye mekaniske- og aerodynamiske komponenter til 248 F1 modellen, sideløbende med dæktest for Bridgestone.

Onsdagens tider:
Plac.KørerMærkeTidOmg.
1Michael SchumacherFerrari 248 F11:21,36257
2Marc GenéFerrari 248 F11:22,510111

Testkørslerne på Mugello fortsætter i dag, hvor Michael Schumacher skal teste sammen med Luca Badoer.
Det er ligeledes planen at Felipe Massa skal teste på Fiorano i dag.

AN  


 

Hop til top20.9.2006

Silverstone test - tirsdag

Den sidste store test i år er i disse dage i gang på Silverstone banen i England. Renaults kommende Grand Prix kører, Kovalainen, var hurtigst den første dag.

Den sidste store test i år blev startet tirsdag på Silverstone i England. Med forbehold for mindre tests hvor et enkelt team selv tester, er denne test årets sidste test. Forarbejdet til de sidste Grand Prixer i år er derfor intensivt. Testens første dag bragte flere nye kørere ind i Formel 1 arbejdet.

På den første dag testede som nye i feltet Adrian Valles for det nye Spyker-Midland team, Lewis Hamilton for McLaren og vi kan tage Nelson Piquet jr. i Renault med i denne sammenhæng også. Interessant var det også at Franck Montagny som egentligt er tilknyttet Super Aguri F1, tester for Toyota. Montagny var på banen sammen med Ricardo Zonta, som sandsynligvis bliver afløst af netop Montagny som testkører i næste sæson hos Toyota. For Spyker-Midlands vedkommende kommer der onsdag en anden ny kører til test, det er spanieren Ronnie Quintarelli, der i de seneste år har kørt i henholdsvis den japanske Formula Nippon serie og i den europæiske Formel Renault 2000 serie.

Fælles for de nye kørere var at Formel 1 bilerne var et ganske nyt bekendtskab for dem. Nogle har noget af teknikken med fra GP2 bilerne, men der er stadig et stort spring teknisk. Og selvfølgelig er der også forskel i bilernes ydelser. Lewis Hamilton fik ingen tider noteret, da hans første bekendtskab med McLaren bilen nærmest havde karakter af en shakedown test for hans vedkommende. Testen forløb forholdsvis roligt uden de store afbrydelser. Der testes videre igen onsdag.

Tiderne fra Silverstone - tirsdag:
PDL  


Hop til top
Jerez test - tirsdag

BMW Sauber teamet var ene om at teste på Jerez banen i Spanien i går, her havde de Robert Kubica og Sebastian Vettel i racerne.

Testprogrammet bestod for Vettels del af test af nye elektroniske komponenter, mens Kubica testede nye aerodynamiske tiltag samt generelt setup til de kommende løb, herunder også test af forskellige støddæmpere.

Tirsdagens tider:

Plac:Kører:Team:Tid:Omgange:
1.H. KovalainenRenault1:19.12591
2.R. ZontaToyota1:19.37750
3.F. MontagnyToyota1:19.65957
4.N. Piquet jr.Renault
Pl. Kører Model / Motor Tid Omg.
1 Robert Kubica BMW Sauber F1.06-06
BMW P86 V8
1:17,566 86
2 Sebastian Vettel BMW Sauber F1.06-07
BMW P86 V8
1:18,931 66

Testkørslerne på Jerez fortsætter i dag, hvor Nick Heidfeld afløser Sebastian Vettel, ligesom det er planen at Honda teamet kommer med Anthony Davidson og James Rossiter.

AN  


Hop til top
Kæmpebøde til Formel 1 arrangør

Arrangørerne af dette års Tyrkiske Formel 1 Grand Prix fik tirsdag uddelt en bøde af FIA. 5 millioner dollars kostede det at lade den forkerte overrække sejrspokalerne.

Arrangørerne af det Tyrkiske Formel 1 Grand Prix i år, har fået en kæmpebøde af FIA. Der er gået lidt for meget politik i præsentationen af de tre på podiet efter det Tyrkiske Grand Prix. Arrangørerne havde ladet Mehmet Ali Talat overrække pokaler. Problemet her er at Talat er en højtstående tyrkisk-cypriotisk leder, men blev præsenteret som præsident for Den Tyrkiske Republik Nordcypern. Denne republik er en som den tyrkiske stat har opfundet, og er ikke anerkendt af det internationale samfund. Det har vakt harme i store dele af den tyrkiske verden ligesom omverdenen også har reageret på denne præsentation af Talat.

De tyrkiske arrangører har fået en kæmpelussing - også økonomisk - men får dog lov til at foresætte med at arrangere det Tyrkiske Grand Prix fremover. Og mon ikke de med større omhu vælger hvem der skal overrække pokalerne og ligeledes præsentationen af vedkommende fremover.

PDL  


 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk