Englands GP - 1. fri træning

27.6.2008
 Silverstone test - torsdag

Hop til top4.7.2008

Næsten samtlige 90 minutter af den anden fri træning forud for Englands Grand Prix på Silverstone banen, var det McLaren køreren Heikki Kovalainen der havde hurtigste tid, og vigtigst af alt for ham sluttede han på 1. pladsen.

I forhold til den første fri træning, var der noget mere liv på banen denne gang, hvor Nelson Piquet Jr. i sin Renault var flittigste tester med 45 omgange.

Hop til top

Efter mange års forhandlinger er det nu officielt, det engelske Formel 1 Grand Prix fortsætter ikke på Silverstone, men flyttes fra 2010 til Donington banen.

Der har længe været forhandlinger om Silverstone skulle beholde det engelske Grand Prix, Bernie Ecclestone har endda været ude og true med at droppe et Formel 1 løb i England helt, hvis parterne ikke fandt en løsning.

Det kunne de åbenbart ikke finde, men England for dog lov til at beholde deres Formel 1 løb, det skiftes, fra 2010, i stedet til Donington banen der sidst afholdt et Formel 1 løb i 1993.

"Efter mange års forhandlinger med BRDC (British Racing Drivers Club) er vi taknemmelige for at Bernie Ecclestone har formået at beholde det engelske Grand Prix, fremtiden for løbet er nu sikret efter kontrakten med Donington, og de engelske fans skal ikke længere bekymre sig om fremtiden for løbet i England", udtaler FIA's præsident Max Mosley.

Hovedårsagen til at det engelske Grand Prix i 2010 flyttes fra Silverstone til Donington er de manglende opgraderinger på Silverstone banen.
Der har længe været hektisk aktivitet hos ledelsen bag Silverstone banen og BRDC med at skaffe de fornødne penge til at opgradere banen til FIA standard, men dette er ikke lykkedes.

Samtidig har Donigton banen iværksat et ambitiøst projekt som skal opgradere banen til en top moderne Formel 1 bane.

"Vi ville have en moderne Formel 1 bane i England, noget som teams'ene og de engelske fans har fortjent, jeg er ked af at det ikke kunne lade sig gøre på Silverstone, men jeg er på den anden side glad for at det engelske Grand Prix nu er sikret i fremtiden", udtaler FOM stifteren Bernie Ecclestone.

Det engelske Grand Prix skifter altså bane i 2010 og vender tilbage til Donington banen, som sidst afholdt et Formel 1 løb i 1993, der var det Ayrton Senna der sejrede i et af hans mest legendariske løb.

JC

Hop til top

Formel 1 feltet er denne weekend på Silverstone banen i England, en bane hvis fremtid i Formel sammenhæng i øjeblikket er lidt uvis. Dagens program startede med den første af to frietræninger.

Alle teamne har testet på banen forud for denne weekend, og har derfor frisk viden om banen, samt sandsynligvis også deres grundsetup på plads.
Det kan nemt være årsagen til at der efter de første 20 minutter kun var 17 ud af de 20 kørere der havde været på banen, hvor de tilsammen havde kørt 24 omgange!
Ingen var på det tidspunkt noteret for en tid.

Et par minutter senere kom den første tid så, det var Sebastian Vettel der kørte 1:22,972.

Efter en halv time har kun7 kørere sat en tid, blandt dem er Timo Glock hurtigst.
Han er henholdsvis 0,072 og 0,754 sekund hurtigere end Jarno Trulli og Nico Rosberg der besætter 2. og 3. pladserne.
De to Ferrari kørere Felipa Massa og Kimi Raikkonen har slet ikke været på banen endnu!

Tre kvarter er nu gået, lig med halvdelen af tiden, og stadig mangler vi at se de to Ferrari'er på banen.
De to hurtigste i øjeblikket er Heikki Kovalainen og Lewis Hamilton, på 1. og 2. pladserne er adskilt af 0,234 sekund.

Ved 50 minutters mærket kom de to Ferrari'ere endelig på banen, det kørte direkte ud og satte 3. og 4. hurtigste tid, med Kimi Raikkonen foran Felipa Massa - der var 0,014 sekund mellem dem.
Dermed har alle kørere nu fået sat en tid i denne fri træning.

Med en halv time tilbage er det Massa og Kovalainen der ligger i toppen af feltet, hvor der er 0,107 sekund i finnens favør.
Bag sig har de Hamilton og Raikkonen hvis tider er 0,341 og 0,373 sekunder fra Massa's tid.

KL. 11:57
Felipe Massa kører af banen med høj fart i sving 7, og den fri træning bliver øjblikkelig stoppet.

Tilsyneladende er der ikke sket noget med Massa, men bagpartiet på Ferrari raceren er slem medtaget.
Årsagen til afkørslen menes at skyldes et stort oliespild fra Fernando Alonso's Renault racer.

Efter at Massa's racer er bugseret væk, arbejder banens officials med at fjerne olien på banen.

12:15 - den fri træning genstartes.

Hamilton rykker op på 2. pladsen da der er 5 minutter tilbage, han er kun 0,048 sekund fra Massa's tid.
Sekunder senere slår Kovalainen tilbage, og generobre 2. pladsen - han der blot 0,012 sekund fra Massa.

2 minutter før tid er der 16 biler på banen, det største antal i denne fri træning!

Tiderne fra 1. fri træning:
1Felipe MassaFerrari1:19,5758
2Heikki KovalainanMcLaren
AN

Hop til top27.6.2008

Torsdag var sidste testdag på Silverstone i denne omgang. Lewis Hamilton testede den sidste dag for McLaren - og var hurtigst.

Alle 10 teams var igen repræsenteret og med én kører hver. Giancarlo Fisichella blev afløst af Adrian Sutil efter en temmelig alvorlig afkørsel onsdag.

Force India hopper tilsyneladende med på bølgen med den store - nogle kalder den hajfinne - ovenpå motorcoveret. Udfra testtiderne torsdag ser det ud til at det er en gevinst for teamet. Tiderne der er blevet sat af især McLaren kørerne, har været væsentligt hurtigere end hurtigste omgang kørt under Grand Prixet på banen i sidste sæson. Her lød hurtigste omgang - kørt af Kimi Raikkonen - på 1:20.638. Efterhånden kan vi vel godt sige - glem alt om tracktionkontrol.