Pitsladder


Sitet opdateres ikke længere med nyheder.
Læs dem i stedet på Motorsporten.dk

Ældre Dato Nyere    Indeks

 
6.7.2009
 Bulgarien i Formel 1 kalenderen?
 
29.6.2009
 US F1 på vej til Europa
 Brawn GPs tekniske chef siger farvel
 

Hop til top6.7.2009

Bulgarien i Formel 1 kalenderen?

Der er en vis sandsynlighed for at Bulgarien kan komme i Formel 1 kalenderen. Tidligere på året fremsendte man ansøgninger til FOM/Bernie Ecclestone, og nu har man modtaget en invitation til at mødes med Bernie Ecclestone ved det tyske Grand Prix i den kommende weekend på Nürburgring.

Østeuropa er ikke særlig stærkt repræsenteret i Formel 1 kalenderen, men måske Bulgarien på vej. I hvert fald er der indsendt en ansøgning til FOM og Bernie Ecclestone desangående. Tilsyneladende har folkene i FOM set nærmere på sagen og har indbudt de bulgarske repræsentanter til et møde på Nürburgring i forbindelse med det tyske Grand Prix samme sted i den kommende weekend.

Flere aviser skriver at man faktisk er nået så langt at det faktisk kun er det berømte pennestrøg der mangler. Alt det får vi mere at vide om i forbindelse med det tyske Grand Prix eller lige efter. I hvert fald er det planen at et evt. Grand Prix i Bulgarien i så fald skulle være på kalenderen fra og med 2011 og frem til og med 2015. Og så er der en option på forlængelse til og med 2020. Disse detaljer vil blive bekræftet i forbindelse med en kontraktunderskrivelse.

Præsidenten for den bulgarske motorcykel sammenslutning, Bogdan Nikolov, som står bag ansøgningen, forventer at banen i tilfælde af godkendelse af ansøgningen, skal bygges i tæt på byen Pleven. Pleven er beliggende i det nordlige Bulgarien tæt ved E83 og næsten midt mellem hovedstaden Sofia og kystbyen Varna.

PDL  


 

Hop til top29.6.2009

US F1 på vej til Europa

Et af de nye teams i Formel 1 - US F1 - ser sig i øjeblikket om efter en base i Europa til nogen af teamets aktiviteter. Angiveligt vil et sted i det sydfranske blive det foretrukne, men intet er endnu aftalt og bekræftet. Der finder dog forhandlinger sted.

US F1 er i øjeblikket på udkig efter en base i Europa. Man har tidligere set på og været i forhandlinger med Epsilon Euskadi som trods sin spanske herkomst har en base i Le Mans. Men da dette team selv indsendte en ansøgning om at komme med i Formel 1 fra og med næste sæson, som dog blev afslået, så valgte US F1 at søge andre muligheder.

I stedet ser det ud til at en sandsynlighed mulighed dukker op i sydfrankrig, nærmere bestemt på den Bernie Ecclestone ejede Paul Ricard bane. Chefen for banen, Gerard Neveu, bekræfter at man forhandler og at man faktisk er ret langt i disse forhandlinger. Gerard Neveu fortæller også at projektet som US F1 har præsenteret som et led i forhandlinger ser yderst velstruktureret ud og er meget seriøst lavet.

Samtidigt har US F1 travlt med at finde de kørere som skal køre for teamet. Team-medejer Peter Windsor oplyser at man har en liste indeholdene en del kørere. Med på listen er blandt andet Formel sportens vel nok yndigste kører, Danica Patrick. Men derudover er også andre kendte kørere fra amerikansk motorsport. Fra listen nævner Peter Windsor blandt andet Marco Andretti, Graham Rahal, Conor Daly, Kyle Busch, A. J. Almendinger og Scott Speed. Scott Speed har været omkring Formel 1 tidligere, men returnerede til USA uden nogen succes. Han fik chancen hos Toro Rosso i 2006/2007. Der er dog ikke truffet nogen som helst afgørelse endnu, men US F1 forventer snarest at kunne offentliggøre flere detaljer.

PDL  


Hop til top
Brawn GPs tekniske chef siger farvel

Brawn GPs tekniske chef, Jörg Zander har forladt teamet. Dermed skal teamet ud at lede efter en afløser til Jörg Zander. Der er endnu ikke nogen kørt i stilling som afløser, men mon ikke Ross Brawn finder en velkvalificeret afløser.

Jörg Zander kom til det daværende Honda F1 team i 2007 og var inden da ansat hos blandt andet BAR, Williams og BMW- Sauber teamene. Jörg Zander blev ved årsskiftet forfremmet til teknisk chef, og var inden da dybt involveret i udviklingen af dette års Brawn GP racer.

Det er ikke kommet frem hvorfor han forlader teamet, og teamet er heller ikke særlig meddelsom udover at man ønsker Jörg Zander held og lykke.

PDL  


 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk