Silly Season


Sitet opdateres ikke længere med nyheder.
Læs dem i stedet på Motorsporten.dk

Ældre Dato Nyere    Indeks

 
16.9.1998
 Silly season fortsætter
 
24.8.1998
 Silly-season update 24/8
 

Hop til top16.9.1998

Silly season fortsætter

Selvom næste års lineup er ved at være på plads, er der stadig mange ubesatte sæder i Formel-1 feltet. De seneste spekulationer går på Arrows køreren Pedro Diniz. Brasilianeren skulle i følge rygterne være i forhandlinger med bl.a. Sauber og BAR som skulle være interesseret i de medfølgende 66 millioner sponsorkroner som Diniz medbringer. Dermed bliver der en ledig plads hos Arrows, som i forvejen også har en ledig plads til en motor. Mulige afløsere til Diniz's sæde kunne være Tyrrell's Toranosuke Takagi eller Jordans testkører Pedro de la Rosa. Under alle omstændigheder er det en skidt forretning for team boss Tom Walkinshaw, da Takagi og de la Rosa "kun" vil kunne medbringe henholdsvis 55 millioner og 44 millioner kroner. Hos BAR møder Diniz konkurrence fra Formel 3000 mesteren og McLarens officielle testkører, Ricardo Zonta, med mindre BAR har brug for hans penge.
MBP  


 

Hop til top24.8.1998

Silly-season update 24/8

Agurketiden er ved at være forbi. Flere teams er ved at få brikkerne på plads og det er meget sandsynligt at der bliver nogle pressekonferencer i det kommende belgiske grand prix hvor kørernes nye arbejdsgivere bliver offentliggjort. Her er en oversigt over de mange rygter der har været fremme:
 
Arrows:
Mulige kørere: Pedro Diniz og Mika Salo
Motor: Egen motor eller Mecachrome?
Arrows har ikke opgivet at få mulighed for at benytte Mecachrome som et bytte for Mika Salo til BAR. Pedro Diniz var ellers bekræftet men ønsker at lægge sine penge i et andet team. Som det dog ser ud nu bliver Diniz nok hos Arrows. Det andet sæde afhænger stadig af Mika Salos beslutning.
 
BAR:
Bekræftede kører: Jacques Villeneuve
Mulige kørere: Mika Salo, Ralf Schumacher, Jeff Gordon eller Ricardo Zonta
Motor: Mecachrome
Det nye tophold har allerede fået papir på førstekøreren, Jacques Villeneuve. Det ser imidlertid ud til at den lange indkøbsliste er ved at være barberet ned til få potentielle kørere. Ralf Schumacher er nok afskrevet i forbindelse med BAR, og Jeff Gordon er egentlig ikke interesseret i at skifte fra NASCAR - men vil da gerne have en prøvetur i en Formel 1-racer! Det overlader favoritværdigheden til Mika Salo, men der skal også forhandles med Arrows for at Salo kan komme til BAR. Et andet navn kunne være Ricardo Zonta som har testet for McLaren og yderligere kan markedsføre BAT i Sydamerika.
 
Benetton:
Bekræftede kørere: Giancarlo Fisichella og Alexander Wurz
Motor: Mecachrome
Benetton har allerede fået 1999-planerne på plads - begge kørere fortsætter og teamet beholder også Mecachrome, måske igen i 1999 under dække af Playlife-navnet. Teamet skal sandsynligvis ud og finde en anden test- eller reservekører til næste sæson hvis Jan Magnussen får et sæde i Champ Cars.
 
Ferrari:
Bekræftede kørere: Michael Schumacher og Eddie Irvine
Motor: Deres egen, selvfølgelig
Også hos Ferrari er der ikke mere at komme efter. Ferrari har fået kontrakt med Michael Schumacher de næste mange år, og Irvine fortsætter også. Der har været rygter om at Ferrari måske ville udvikle en V12'er men det er meget usandsynligt når de nu har fået styr på deres V10'er.
 
Honda:
Mulige kører: Toranosuke Takagi og Shinji Nakano
Motor: Hondas egen...
Det største spørgsmål er imidlertid ikke hvem der kommer til at køre for Honda, men om holdet overhovedet bliver klar til 1999-sæsonen. Som det ser ud nu kan det godt gå hen og blive udskudt til år 2000 - men der er også sandsynlighed for at teamet i stedet for deres eget fabriksteam begynder med et Dallara-chassis. De japanske kørere er selvfølgelig oplagte emner og især Takagi bør være en af de sikre. Selvom han har vist sig at være en hurtig kører har han nok problemer med at komme ind i andre teams - og derfor kan han se sig nødsaget til at fortsætte med Honda. Men det vil være ærgerligt hvis den måske bedste japanske Formel 1-kører ikke kan fortsætte. Der mangler fortsat en 100% bekræftelse...
 
Jordan:
Bekræftet kører: Damon Hill
Mulige kørere: Ralf Schumacher, Heinz-Harald Frentzen eller Pedro de la Rosa
Motor: Mugen-Honda
Damon Hill er blevet bekræftet fortsætter for næste sæson. Ralf Schumacher er på vej til Williams - men Eddie Jordan kan gøre forhandlingerne vanskeligere, da han kræver at 20-25 mio. kr. for at sælge sin option til Williams - Eddie Jordan ved godt hvordan der skal handles! Frentzen har udtalt at han førte forhandlinger med Jordan, men som det ser ud nu har Frentzen efterhånden forspildt alle chancer for at fortsætte i Formel 1 og er nok Jan Magnussens værste konkurrent til et sæde i Champ Cars. Pedro de la Rosa, teamets testkører har chancer for at blive forfremmet. Det kan også tænkes at Eddie Jordan kigger i talentmassen under Formel 1 for at finde en andenkører.
 
Minardi:<
BB  


 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk